Zwemmen

Sportcentrum De Koploper beschikt over maar liefst vijf verschillende zwembaden. Twee 25-meterbaden, een doelgroepenbad, een recreatiebad en een piratenbad zorgen voor een hele dag zwemplezier! Naast een dag spetterend plezier kunt u bij ons ook terecht voor aquasporten, banenzwemmen, zwangerschapszwemmen, ouder & kind zwemmen en minder valide zwemmen. Kortom, zwemmen in De Koploper voor jong tot oud!

Leren zwemmen? Dat doe je in De Koploper!
Wij geven zwemlessen van 1 uur van maandag t/m zaterdag en werken op speelse wijze. In het waterrijke Nederland kun je niet vroeg genoeg beginnen!

De zwembaden van Sportcentrum De Koploper beschikken over het Keurmerk Veilig & Schoon.

 • Recreatief zwemmen

  Zin in een spetterende dag? De Koploper in Lelystad heeft maar liefst vijf zwembaden: twee 25-meterbaden, een doelgroepenbad en twee recreatiebaden. Jonge kinderen vermaken zich urenlang in het Piratenbad met scheepswrakken, een vuurtoren en waterkanonnen. In het grote recreatiebad is een stroomversnelling en een spectaculaire glijbaan van bijna 50 meter met een black hole, speciale lichteffecten en een vrije val. Van 1 april tot 1 oktober is de buiten waterspeeltuin geopend en kunt u samen met uw kind(eren) van de spectaculaire familieglijbaan roetsjen.

   

  Meer over Recreatief zwemmen
 • Zwemles

  Een zwemdiploma is voor iedereen belangrijk! Bij Sportcentrum De Koploper kunt u terecht voor zwemonderwijs volgens de Zwem-ABC-methode van het Nationaal Platform Zwembaden l NRZ. Het Zwem-ABC bestaat uit drie zwemdiploma’s: A, B en C en is inhoudelijk gericht op jonge kinderen. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle diploma’s, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft, is pas een echte vriend van het water geworden.

  De Koploper biedt niet alleen zwemlessen voor kinderen aan, maar ook voor volwassenen.

  Meer over Zwemles
 • Zwangerschapszwemmen

  Bent u zwanger en wilt u blijven bewegen? Dan is zwangerschapszwemmen wat voor u!

  Als uw buik in omvang begint toe te nemen, zijn veel bewegingen minder prettig. In het water bent u ‘gewichtloos’ en daardoor kunt u probleemloos bewegen. Onder begeleiding van een deskundige en gediplomeerde instructrice gaat u heerlijk bewegen in het water. Dit is goed voor uw conditie en bloedcirculatie en dus ook voor uw aanstaande baby!

  Meer over Zwangerschapszwemmen
 • Banenzwemmen

  Aan uw conditie werken in de vroege ochtend, tussen de middag of na het avondeten? Dat kan heel goed met banenzwemmen. De Koploper heeft ruime openingstijden voor het banenzwemmen. Voor de vroege vogels gaat het zwembad elke doordeweekse ochtend al om 7 uur open. Ook zijn er volop mogelijkheden om rond lunchtijd, in de middag of ’s avonds te zwemmen.

  Meer over Banenzwemmen
 • Fit & Vitaal

  Bent u 60-plusser en op zoek naar een sportieve en gezellige uitdaging? Dan is het programma Fit & Vitaal in Sportcentrum De Koploper wellicht iets voor u. Fit & Vitaal biedt u op elke doordeweekse ochtend een gevarieerd programma met banenzwemmen, recreatief zwemmen en diverse aquasporten. U kiest zelf hoe vaak en aan welke activiteiten u meedoet. U kunt een hele ochtend of een deel van de ochtend sporten. De keus is aan u.

  Meer over Fit & Vitaal
 • Senioren Fit

  Wilt u uw spieren en gewrichten soepel houden? Wilt u nieuwe contacten opdoen? Wilt u zich fit en vitaal voelen? Neem dan deel aan het Senioren Fit-programma van De Koploper.

  Het Senioren Fit-programma is speciaal voor mensen van 50 jaar en ouder. Het programma is onderverdeeld in drie categorieën. De verschillen liggen voornamelijk in de duur en intensiteit van de activiteit. Uw eigen keuze en gevoel staan centraal binnen dit programma. U bepaalt tenslotte hoe u uw lichaam gezond en fit wilt houden!

  Meer over Senioren Fit
 • Minder Valide zwemmen

  Er zijn heel veel doelgroepen te bedenken voor wie het juist prettig is om samen te zwemmen. Sportcentrum De Koploper probeert hier zoveel mogelijk doelgroepen te laten zwemmen. Minder Valide zwemmen (MiVa) is hier een voorbeeld van.

  Mocht u specifieke wensen hebben op het gebied van een doelgroep, dan horen wij dat graag. Sporten is voor iedereen belangrijk!

  Meer over Minder Valide zwemmen
 • Dameszwemmen

  Speciaal voor alle dames vanaf 16 jaar en ouder, die met vriendinnen gezellig willen zwemmen & bewegen, biedt Sportcentrum De Koploper banenzwemmen voor dames aan in een afgeschermd gedeelte van het zwembad. Zwemmen is ontzettend gezond. Van zwemmen wordt u soepel en krijgt u een betere conditie. Bovendien is het wel zo veilig om in het waterrijke Nederland te kunnen zwemmen. Onder vrouwelijk toezicht en in een afgeschermd gedeelte van het zwembad, zowel het zwembad zelf als de kleedkamer, kunt u op ontspannen wijze baantjes trekken en de tijd nemen om bij te praten.

  Meer over Dameszwemmen
 • Ouder & Kind zwemmen

  Zodra uw kind 8 weken oud is, kunt u bij ons terecht voor Ouder & Kind zwemmen. Elke doordeweekse ochtend bieden wij tijdstippen aan waarop u met uw kind bij ons kan komen zwemmen. Samen met u leren wij uw kind spelenderwijs omgaan met water. In groepen waarbij alle kinderen even jong zijn. Kortom, uw kind krijgt meteen vriendjes en vriendinnetjes.

  Samen met uw kind bent u van harte welkom bij het Ouder & Kind zwemmen. Komt u voor de eerste keer? U hoeft zich vooraf niet aan te melden. Op de voor u geschikte dag en tijd meldt u zich een kwartier voor aanvang van de les Ouder & Kind zwemmen bij de receptie.

  Zondag 24 september 2017 Ouder & Kind instuif. Kom ook en ga samen op ontdekkingsreis in het water!

  Meer over Ouder & Kind zwemmen
 • Discozwemmen

  Van september tot en met mei is er in De Koploper elke laatste vrijdag van de maand discozwemmen met een thema. Van 19.00 tot 21.30 uur zijn het recreatie- en piratenbad open voor discozwemmers van acht tot zestien jaar. Onze dj draait de laatste hits. Er is speciale verlichting met discobollen en een rookmachine. Natuurlijk ligt er op deze avonden extra veel spelmateriaal in het water. De kosten bedragen € 5,- inclusief een welkomstdrankje. Voor de Splash-edities gelden andere tarieven.

  De eerstvolgende discozwemavond is op vrijdag 29 september 2017. Wie het vakantiegevoel nog even terug wil hebben, mag dit feest zeker niet missen. De dj draait de zomerhits van 2017, zodat de vakantiestemming er weer snel inzit. Lees meer in het nieuwsbericht.

  Halloween Discozwemmen
  Vrijdag 27 oktober 2017 staat de spannendste avond van het jaar op het programma. Het is dan weer tijd voor Halloween Discozwemmen voor jongens en meiden van 10 tot en met 15 jaar. Het zwembad is op deze avond omgetoverd tot een waar spookhuis, waarin de engste griezels leven. De voorverkoop start vrijdag 29 september.

  Meer over Discozwemmen
 • Aquasporten

  Kom ook eens aquasporten bij Sportcentrum De Koploper. Deze sporten worden meerdere malen per week aangeboden en er is volop keuze. U kunt natuurlijk altijd eerst een proefles bijwonen. De lestijden zijn divers, zodat er altijd wel een geschikt moment voor u bij zit. De duur van de lessen is 45 minuten.

  Meer over Aquasporten