Zwemles

Een zwemdiploma is voor iedereen belangrijk! Bij Sportcentrum De Koploper kunt u terecht voor zwemonderwijs volgens de Zwem-ABC-methode van het Nationaal Platform Zwembaden l NRZ. Het Zwem-ABC bestaat uit drie zwemdiploma’s: A, B en C en is inhoudelijk gericht op jonge kinderen. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle diploma’s, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft, is pas een echte vriend van het water geworden.

De Koploper biedt niet alleen zwemlessen voor kinderen aan, maar ook voor volwassenen.

Zwemles voor kinderen

Vanaf 4 jaar kan uw kind starten met zwemles in De Koploper. De zwemlessen worden gegeven van maandag tot en met zaterdag en duren 1 uur. In de eerste 3 niveaus geven twee zweminstructeurs de lesgroep van uw kind zwemles. Uw kind heeft dan altijd een bekend gezicht voor de groep in geval van ziekte of vakantie van één van de instructeurs.

Uw kind ontvangt bij de start van de zwemlessen het Mijlpalenboekje. Dit is een uitgave van het Sportbedrijf met informatie over de zwemlessen, tips en spelletjes. Alle mijlpalen van uw kind kunt u samen met uw zoon of dochter via het online leerlingvolgsysteem van het Sportbedrijf volgen.

Wanneer uw kind op zwemles zit, kunt u samen met uw kind gebruikmaken van het vrijwerkuur op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur (recreatie- en piratenbad) en zondag van 10.00 tot 13.00 uur (recreatie- piraten- doelgroepen- en instructiebad) en woensdag van 13.00 tot 15.30 uur (recreatie- en piratenbad). Dit is voor uw kind geheel gratis. Als ouder betaalt u het reguliere dagtarief voor recreatief zwemmen.

Privézwemlessen en zwemles in kleine groepjes

Bij het Sportbedrijf kan uw kind privéles krijgen of zwemles in een groepje van drie of vijf kinderen volgen. Deze lessen worden één keer per week op woensdag, donderdag of vrijdag gegeven en duren een half uur. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en de les wordt steeds door dezelfde zwemonderwijzer gegeven. Bij uitval door ziekte of verlof bieden wij een passende oplossing. De lestijd en plaatsing van uw kind gaan in overleg met de lesgever. Nieuwe kinderen die zich opgeven voor privéles vragen we om eerst te komen voorzwemmen, voordat ze geplaatst worden. Zo kunnen wij een goede inschatting maken van het niveau van uw kind en een advies geven over de groepsgrootte.

Zwem-ABC

In het Sportcentrum werken wij met drie diploma’s, namelijk de zwemdiploma’s A, B en C. Om de drie diploma’s te behalen, werken wij met vijf niveaus. Na het behalen van niveau 1, 2 en 3 kan uw kind afzwemmen voor zwemdiploma A. Na niveau 4 voor zwemdiploma B en na niveau 5 voor zwemdiploma C. In niveau 1 zitten 20 kinderen, in niveau 2 24 kinderen en in niveau 3 zitten 28 kinderen. In de laatste twee niveaus zitten maximaal 15 kinderen. De diploma-eisen kunt u downloaden. Gemiddeld worden tot aan zwemdiploma A (niveau 1, 2 en 3) acht zwemlessen gemist. In niveau 3 heeft u de mogelijkheid om uw kind te laten deelnemen aan inhaallessen. Juist in dit niveau is dat van belang. De zwemconditie wordt verbeterd en door extra te oefenen in het laatste niveau kan het A-diploma sneller behaald worden.

Zwempakket B en C met diplomagarantie

Het is in Sportcentrum De Koploper mogelijk om de zwemdiploma’s B en C in één pakket en voor een vast bedrag af te nemen. Wij garanderen dat uw kind aan het einde van het zwempakket beide diploma’s heeft behaald.

Uw kind heeft de mogelijkheid om één keer of twee keer per week zwemles te volgen. Met twee keer in de week les is de kans zelfs aanwezig dat uw kind na drie maanden al mag afzwemmen voor beide zwemdiploma’s. Tijdens het zwempakket B en C zwemt uw kind aan het einde van het zwemtraject eenmaal af. Uw kind ontvangt dan zowel het B- als C-diploma.

De zwemlessen voor het pakket vinden in de huidige structuur plaats. U kunt hier de Algemene informatie Zwemcursus BC en de Algemene Voorwaarden inzien.

Inschrijven voor zwemles?

Inschrijven voor zwemles kan bij de receptie van Sportcentrum De Koploper. Is uw kind 3 jaar of ouder dan kunt u uw kind al inschrijven voor zwemles. Uw kind kan dan direct gratis gebruikmaken van het vrijwerkuur op woensdag, zaterdag en zondag.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over zwemles voor kinderen in Sportcentrum De Koploper? Download dan gerust de informatie over de Eerste zwemles, de algemene informatie Zwem-ABC voor kinderen of de algemene voorwaarden. Heeft u na het lezen nog vragen? Belt u dan met Sportcentrum De Koploper op telefoonnummer (0320) 285 385.

Zwemvaardigheid en snorkelen

Na het behalen van het Zwem-ABC kunnen kinderen zich vaak al goed redden in een zwembad. Toch blijft het belangrijk om kinderen regelmatig te laten zwemmen. Nederland bestaat voor een grootste deel uit water en op vakantie komen kinderen natuurlijk ook veel water tegen. Daarnaast is zwemmen één van de gezondste sporten die er is en lichamelijke beweging blijft voor kinderen erg belangrijk!

Zwemvaardigheid

Na zwemdiploma C kunnen kinderen meedoen aan Zwemvaardigheid in Sportcentrum De Koploper. Bij Zwemvaardigheid leren de kinderen hoe zij zich nog beter in het water kunnen redden door middel van verschillende oefeningen met kleren aan en leren zij de grondbeginselen van het wedstrijdzwemmen, zoals vlinderslag en de wedstrijdstart. Bij het pakket Balvaardigheid leren de kinderen met één of twee handen vangen en werpen, zwemmen met de bal en de bal op verschillende manieren op te pakken. Bij het pakket Survival leren kinderen hoe zij zichzelf kunnen redden als ze onverwachts in het water terecht komen. Ook leren zij wat ze absoluut niet moeten doen als hun vriendje in nood is. Het Zwemvaardigheidsprogramma bestaat uit Zwemvaardigheid 1, 2 en 3.  U kunt hier de algemene informatie Zwemvaardigheid inzien.

Snorkelen

Snorkelen is zwemmen met een duikbril, een snorkel en zwemvliezen. Je zwemt met de duikbril op onder water met je hoofd, ademt door de snorkel en met de zwemvliezen beweeg je jezelf vooruit door het water. De snorkel is eigenlijk een buisje met een mondstuk. Het buisje steekt boven het water uit. Als je inademt, krijg je lucht en dus zuurstof binnen. Met een duikbril op zie je alles onder water veel beter! In het buitenwater kan dat natuurlijk hartstikke leuk zijn. Je ziet misschien wel vissen of andere waterdieren. Voordat je in het buitenwater kunt snorkelen, is het verstandig om je snorkeldiploma’s te behalen. Dat kan in De Koploper!

Heb je het B-diploma behaald, dan kun je de snorkelcertificaten 1, 2 en 3 gaan halen. Je leert tijdens de cursus de beginselen van het snorkelen. Heb je de snorkelcertificaten 1, 2 en 3 behaald, dan kun je direct doorstromen naar zwemvaardigheid Snorkelen.

Met een C-diploma of de snorkelcertificaten op zak kun je meedoen aan het zwemvaardigheidsdiploma Snorkelen. Vanaf september 2011 zijn de snorkellessen volgens het lessysteem van de Nationale Raad Zwemdiploma’s, het NPZ | NRZ. Na de zwemvaardigheidsdiploma’s Snorkelen 1, 2 en 3 ben je, met zwemvliezen aan, een duikbril op en een snorkel in, een echte waterrat onder water!

Zwemlessen voor tieners en volwassenen

Ben je boven de 12 jaar en heb je nog geen zwemdiploma? Bij Sportcentrum De Koploper wordt ook zwemles gegeven aan tieners en volwassenen. Bij het Sportcentrum zijn geen wachtlijsten en kunt u direct terecht voor zwemles. De lessen worden gegeven op maandag-, woensdag- en donderdagavond en duren 3 kwartier. Eén zweminstructeur geeft zwemles aan maximaal 10 volwassenen. Wanneer u op zwemles zit, kunt u gratis gebruikmaken van het vrijwerkuur op zaterdag en zondag. Ook kunt u via het leerlingvolgsysteem online uw zwemvorderingen bekijken.

Zwem-ABC

In het Sportcentrum werken wij met drie diploma’s, namelijk de zwemdiploma’s A, B en C. Om de drie diploma’s te behalen, werken wij met vijf niveaus. Na het behalen van niveau 1, 2 en 3 kunt u afzwemmen voor zwemdiploma A. Na niveau 4 voor zwemdiploma B en na niveau 5 voor zwemdiploma C. De diploma-eisen kunt u downloaden. Uiteraard kunt u na het behalen van uw A-diploma ook starten met Aquasporten.

Inschrijven voor zwemles?

Inschrijven voor zwemles kan bij de receptie van Sportcentrum De Koploper.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over zwemles voor tieners en volwassenen? Download u dan de algemene informatie Zwem-ABC tieners en volwassenen of de algemene voorwaarden. Heeft u na het lezen nog vragen? Belt u dan met Sportcentrum De Koploper op telefoonnummer (0320) 285 385.

Zwemles voor dames

In Sportcentrum De Koploper bieden wij zwemles aan voor dames vanaf 16 jaar. In een volledig afgeschermd zwembad geeft een vrouwelijke zwemonderwijzer drie kwartier zwemles aan maximaal tien volwassenen. De zwemles wordt gegeven op vrijdagavond van 19.00 tot 19.45 uur en van 19.45 tot 20.30 uur. Afhankelijk van uw zwemniveau wordt u ingedeeld in de 1ste of 2de zwemles. Wanneer u op zwemles zit, kunt u gratis gebruikmaken van het vrijwerkuur op zaterdag en zondag. Het vrijwerkuur is gemengd en vindt niet plaats in een afgeschermd gedeelte van het zwembad. Ook kunt u via het leerlingvolgsysteem online uw zwemvorderingen bekijken.

Zwem-ABC

In het Sportcentrum werken wij met drie diploma’s, namelijk de zwemdiploma’s A, B en C. Om de drie diploma’s te behalen, werken wij met vijf niveaus. Na het behalen van niveau 1, 2 en 3 kunt u afzwemmen voor zwemdiploma A. Na niveau 4 voor zwemdiploma B en na niveau 5 voor zwemdiploma C. De diploma-eisen kunt u downloaden. Uiteraard kunt u na het behalen van uw A-diploma ook starten met Aquasporten.

Inschrijven voor zwemles

Inschrijven voor zwemles voor dames kan bij de receptie van Sportcentrum De Koploper.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over zwemles voor dames? Download dan de Algemene informatie of de Algemene Voorwaarden die u treft bij de informatie over zwemles voor volwassenen en tieners.