Terug

Be Active Night

Be Active Night! Een actieve avond in heel Europa en dus ook in Lelystad, omdat wij één van de vijf host-cities zijn van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Heel Europa in beweging om Europeanen te laten zien én ervaren wat sport met je doet. En ook voor verbinding tussen inwoners, tussen inwoners en sportclubs en tussen sportclubs onderling. We organiseren dit programma namelijk samen met verschillende sportclubs in zwembad De Koploper.

Hou je dus van water en zwemmen? Kom dan naar de Be Active Night in zwembad De Koploper op zaterdag 25 september. Je maakt kennis met aquasport, duiken, wedstrijdzwemmen én waterpolo! De avond is voor iedereen vanaf 18 jaar t/m 65+.

Duik het zwembad in en #beactive!

Je kunt je inschrijven voor twee tijdstippen, namelijk 17.00 uur of 19.00 uur. In 1,5 uur maak je in circuitvorm kennis met vijf verschillende wateractiviteiten, namelijk Aqua Boxing (NIEUW), Aqua Aerobics, Aqua Balance, wedstrijdzwemmen en waterpolo. Daarnaast kun je ook nog leren duiken. Deze activiteit start om 17.00 of 19.00 uur.

Aqua Boxing (NIEUW): Wil jij eens flink aan je conditie werken? De nieuwste aquasport is Aqua Boxing én is een echte powertraining. Je wordt tot het uiterste gepusht. Kenmerkend voor Aqua Boxing zijn de kick (trap) en punch (stoot) bewegingen uit de vechtsporten. De bewegingen worden in hoog tempo op muziek uitgevoerd. We werken aan jouw kracht,  uithoudingsvermogen en coördinatie.

Aqua Aerobics: Op ritmische muziek beweeg je op een lekker tempo in 1.30 meter diep water. Aqua Aerobics is zeer geschikt voor het verbeteren van je conditie. Ook doen we oefeningen die je spieren versterken.

Aqua Balance: Je lichaam stretchen en versterken, zodat je in balans komt. Door gecontroleerd en rustig oefeningen uit te voeren, krijg je controle over je lichaam en ademhaling. Aqua Balance is weinig explosief en voor iedereen geschikt. Het heeft een ontspannende uitwerking op je lichaam en verhoogt je energiepeil.

Wedstrijdzwemmen: Wie is het snelste aan de overkant? Dat maakt tijdens deze avond natuurlijk niet uit. Je maakt kennis of je krijgt tips over de zwemslagen borstcrawl, rugslag, schoolslag en vlinderslag.

Waterpolo: Een uitdagende en snelle sport! Probeer met het team zoveel mogelijk doelpunten te maken. Tijdens deze avond krijg je de eerste beginselen van deze sport onder de knie en wie weet, scoor jij wel de meeste doelpunten.

Duiken: Duiken in Nederland, kan dat? Jazeker! Er wordt veel gedoken in Nederland. En niet voor niets, Nederland herbergt een ongelooflijke rijkdom onder de waterspiegel. In de Oosterschelde, op de Noordzee en in de rietkragen van de zandafgravingen en recreatieplassen. Daarnaast zijn er natuurlijk veel (tropische) vakantiebestemmingen waar je geweldig kunt duiken. Tijdens deze avond ontdek je de onderwaterwereld met een luchtfles en met een buddy.

Inschrijven

Inschrijven voor de Be Active Night gaat via www.sportinlelystad.nl/nationalesportweek. Voor het duiken schrijf je je apart in.

De Be Active Night organiseren we samen met Batavia Swim, Zwem- en Poloclub De Houtrib en Scuba Nova.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met de klantenservice van Sportbedrijf Lelystad per e-mail info@sportbedrijf.nl of bel naar 0320 285 385.

Locatie

Sportcentrum De Koploper 
Badweg 21
8223 PA Lelystad

Schrijf je in!

Via Sport in Lelystad
www.sportinlelystad.nl/nationalesportweek

Zwembad De Koploper 20 - 09 - 2021

Nederland, dus ook zwembad De Koploper, verder open

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 september 2021 is bekendgemaakt dat we vanaf zaterdag 25 september 2021 zonder de verplichte…

Lees meer
17 - 09 - 2021

Nationale Sportweek van start met ontsteken Lelystadse vuur

Het ‘Lelystadse vuur’ brandt en de NOC*NSF Nationale Sportweek is van start! Onder toeziend oog van de wethouder Sport Jack…

Lees meer
Frans Roose 14 - 09 - 2021

Alle fiets- en wandelroutes op één online platform

Waar kun je beter sporten en bewegen dan in de frisse buitenlucht? Op de fiets, de mountainbike of wandelend door…

Lees meer
Lennart Hess 14 - 09 - 2021

Bewoners en personeel verpleeghuizen met plezier in beweging

  “Bewegen hoort een belangrijk onderdeel van je leven te zijn, zeker als je ouder wordt”, stelt fysiotherapeut Lennart Hess…

Lees meer