Terug

Binnensportaccommodaties gesloten tijdens de strenge lockdown

Laatst bijgewerkt: woensdag 24 februari 2021

Op de persconferentie van dinsdag 23 februari 2021 is bekendgemaakt dat de vierde lockdown in ieder geval duurt tot tenminste maandag 15 maart 2021. Er is een kleine versoepeling voor sport vanaf woensdag 3 maart: jongeren tot en met 26 jaar mogen weer samen buiten sporten op sportaccommodaties. Het hele nieuwsbericht is te lezen op de pagina van de Rijksoverheid ‘Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown‘. De onderstaande tekst is op deze verlenging opnieuw aangepast.

Alle binnensportaccommodaties, sporthallen, sportzalen, gymzalen en het zwembad zijn gesloten tot en met maandag 15 maart 2021. De buitensportaccommodaties blijven open onder strikte voorwaarden voor sport. Mensen tot en met 26 jaar mogen vanaf woensdag 3 maart met meer dan twee personen samen buiten sporten op sportaccommodaties. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club. Voorheen was dit alleen mogelijk voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Voor mensen ouder dan 26 jaar geldt: buiten sporten met maximaal twee personen op anderhalve meter afstand. Verder zijn wedstijden en groepslessen, met uitzonderen van topsport, zijn niet toegestaan. Een overzicht van alle regels voor corona en sport lees je ook op de website van de Rijksoverheid: corona en sport (waaronder zwemmen, groepslessen en sportevenementen).

Hierbij brengen wij onze verenigingen, recreatiegroepen, incidentele huurders, onderwijsinstellingen en (semi-)commerciële huurders op de hoogte hoe wij omgaan met de verhuur van deze accommodaties in de periode van sluiting.

Sportverenigingen die gebruikmaken van Sportcomplex De Rietlanden, Sportcentrum De Koploper en/of overige sport- en gymzalen als sportaccommodatie en die een kortdurende huurovereenkomst hebben:

  • Het Sportbedrijf zal de huur in de periode vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met maandag 15 maart 2021 van sluiting slechts voor 50% factureren.

Sportverenigingen die gebruikmaken van een binnensportaccommodatie (Dojo, tafeltennis, clubgebouwen en de turnzaal) en die een langdurende gebruikersovereenkomst hebben:

  • Het Sportbedrijf zal de huur in de periode vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met maandag 15 maart 2021 van sluiting slechts voor 50% factureren.

Sportverenigingen die gebruikmaken van een buitensportaccommodatie en die een langdurende gebruikersovereenkomst hebben:

  • Het Sportbedrijf zal de huur in de periode vanaf aanvang van de sluiting (dinsdag 15 december 2020) tot en met einde periode van sluiting (maandag 15 maart 2021) volledig factureren. Dit omdat de buitensportaccommodaties open mogen blijven.

Recreatiegroepen of incidentele huurders die gebruikmaken van Sportcomplex De Rietlanden, Sportcentrum De Koploper en/of overige sport- en gymzalen:

  • Het Sportbedrijf factureert de huur in de periode vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met maandag 15 maart 2021 van sluiting slechts voor 50%.

Onderwijsinstellingen* en (semi-)commerciële huurders:

  • Er worden geen wijzigingen aangebracht in de facturatie.
    *Wanneer blijkt dat onderwijsinstellingen ook gymles mogen geven, zijn de binnensportaccommodaties open voor onderwijsinstellingen.  

Onze bereikbaarheid

Vanwege het sluiten van de accommodaties en het vervallen van de activiteiten zijn wij tot en met maandag 15 maart 2021 alleen per e-mail (info@sportbedrijf.nl) bereikbaar. We streven naar een reactietermijn van 3 werkdagen. Onze collega’s die thuis kunnen werken, zoals de directeur-bestuurder, managers, teamleiders, verenigingsondersteuner en buurtsportcoaches, zijn uiteraard tot die tijd gewoon bereikbaar via het eigen e-mailadres of telefoonnummer.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Opknappen Trimbaan 05 - 03 - 2021

Zwemleraren knappen Trimbaan op

Zweminstructeurs hebben de Trimbaan aan de Runderweg een opfrisbeurt gegeven. Bij de diverse onderdelen is er lavazand aangebracht, zodat de…

Lees meer
Vacature 04 - 03 - 2021

Vacature projectleider Vastgoed

Wil jij jouw steentje bijdragen aan goed onderhouden sportvoorzieningen? Heb jij een scherp oog voor wet- en regelgeving? En voel jij…

Lees meer
Scholierensport 02 - 03 - 2021

Inschrijving recordeditie Scholierensport van start

Scholierensport is al twintig jaar hét sportkennismakingsprogramma voor leerlingen van het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs in Lelystad. Het sportieve…

Lees meer
25 - 02 - 2021

Geen zwemles, maar een Zwemles Speurtocht voor 100 kinderen

Alle kinderen die op zwemles zitten bij Sportbedrijf Lelystad konden woensdag 24 februari meedoen aan een gratis Zwemles Speurtocht. Onder…

Lees meer
Ommetje Lopen 05 - 02 - 2021

Wandelapp Ommetje lopen maakt opmars in Lelystad

Al 175 Lelystedelingen van 18 jaar en ouder doen mee aan Ommetje Lopen.  Sportbedrijf Lelystad promoot sinds november deze gratis…

Lees meer
Jaarplan 01 - 02 - 2021

Stilzitten is geen optie voor het Sportbedrijf

In gesprek met directeur-bestuurder Maurice Leeser over 2021 2021 is begonnen in een lockdown. Sportcentrum De Koploper en de sport-…

Lees meer
Training Batavia Swim 29 - 01 - 2021

Batavia Swim doet er alles aan om in beweging te blijven tijdens de coronacrisis

Batavia Swim doet er alles aan om ‘het hoofd boven water te houden’ tijdens de coronacrisis. De leden kunnen al…

Lees meer
Hockey 26 - 01 - 2021

Kracht van sport en bewegen zichtbaar

Al meer dan 20 jaar bouwt Sportbedrijf Lelystad mee aan een vitale stad. Een stad waarin iedereen sportief mee kan…

Lees meer
24 - 01 - 2021

Dankzij ZonMw doorontwikkeling en uitbreiding van Sociaal Vitaal

Sportbedrijf Lelystad en partners kunnen door de financiering van ZonMw, dankzij Stichting Lelystad Vitaal, starten met de uitbreiding en doorontwikkeling…

Lees meer
13 - 01 - 2021

Zwembad De Koploper gesloten tot en met maandag 15 maart

Laatst bijgewerkt: woensdag 24 februari 2021 Op de persconferentie van dinsdag 23 februari 2021 is bekendgemaakt dat de vierde lockdown…

Lees meer