Terug

Binnensportaccommodaties gesloten tijdens de strenge lockdown

Laatst bijgewerkt: woensdag 13 januari 2021

Op maandag 14 december 2020 heeft minister-president Mark Rutte de lockdown voor Nederland aangekondigd. Dit om contacten tot een minimum te beperken. Op dinsdag 12 januari 2021 heeft de minister-president de lockdown in ieder geval tot en met dinsdag 9 februari 2021 verlengd. De onderstaande tekst is op deze verlenging aangepast.

De lockdown gaat in op dinsdag 15 december 00.00 uur en duurt nu in ieder geval tot en met dinsdag 9 februari 2021. De maatregelen van deze lockdown hebben ook gevolgen voor Sportbedrijf Lelystad en daarmee ook voor onze binnensportaccommodaties. Een overzicht van alle maatregelen lees je via het nieuwsbericht ‘Lockdown om contacten tot een minimum te beperken’ op de website van de Rijksoverheid.

Alle binnensportaccommodaties, sporthallen, sportzalen, gymzalen en het zwembad, zijn gesloten tot en met dinsdag 9 februari 2021. De buitensportaccommodaties blijven open onder strikte voorwaarden voor sport. Sporten kan alleen nog buiten met maximaal twee personen op anderhalve meter afstand. Die maatregel geldt alleen voor volwassenen; iedereen onder de 18 jaar kan met meer mensen buiten sporten. Wedstijden en groepslessen, met uitzonderen van topsport, zijn niet toegestaan. Een overzicht van alle regels voor corona en sport lees je ook op de website van de Rijksoverheid: corona en sport (waaronder zwemmen, groepslessen en sportevenementen).

Hierbij brengen wij onze verenigingen, recreatiegroepen, incidentele huurders, onderwijsinstellingen en (semi-)commerciële huurders op de hoogte hoe wij omgaan met de verhuur van deze accommodaties in de periode van sluiting.

Sportverenigingen die gebruikmaken van Sportcomplex De Rietlanden, Sportcentrum De Koploper en/of overige sport- en gymzalen als sportaccommodatie en die een kortdurende huurovereenkomst hebben:

  • Het Sportbedrijf zal de huur in de periode vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met dinsdag 9 februari 2021 van sluiting slechts voor 50% factureren.

Sportverenigingen die gebruikmaken van een binnensportaccommodatie (Dojo, tafeltennis, clubgebouwen en de turnzaal) en die een langdurende gebruikersovereenkomst hebben:

  • Het Sportbedrijf zal de huur in de periode vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met dinsdag 9 februari 2021 van sluiting slechts voor 50% factureren.

Sportverenigingen die gebruikmaken van een buitensportaccommodatie en die een langdurende gebruikersovereenkomst hebben:

  • Het Sportbedrijf zal de huur in de periode vanaf aanvang van de sluiting (dinsdag 15 december 2020) tot en met einde periode van sluiting (dinsdag 9 februari 2021) volledig factureren. Dit omdat de buitensportaccommodaties open mogen blijven.

Recreatiegroepen of incidentele huurders die gebruikmaken van Sportcomplex De Rietlanden, Sportcentrum De Koploper en/of overige sport- en gymzalen:

  • Het Sportbedrijf factureert de huur in de periode vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met dinsdag 9 februari 2021 van sluiting slechts voor 50%.

Onderwijsinstellingen* en (semi-)commerciële huurders:

  • Er worden geen wijzigingen aangebracht in de facturatie.

 *Mochten de scholen weer opengaan op maandag 25 januari 2021, dan gaan uiteraard – als dit wordt toegelaten – de binnensportaccommodaties open voor onderwijsinstellingen.

Onze bereikbaarheid

Vanwege het sluiten van de accommodaties en het vervallen van de activiteiten zijn wij tot en met dinsdag 9 februari 2021 alleen per e-mail (info@sportbedrijf.nl) bereikbaar. We streven naar een reactietermijn van 3 werkdagen. Onze collega’s die thuis kunnen werken, zoals de directeur-bestuurder, managers, teamleiders, verenigingsondersteuner en buurtsportcoaches, zijn uiteraard tot die tijd gewoon bereikbaar via het eigen e-mailadres of telefoonnummer.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

24 - 01 - 2021

Dankzij ZonMw doorontwikkeling en uitbreiding van Sociaal Vitaal

Sportbedrijf Lelystad en partners kunnen door de financiering van ZonMw, dankzij Stichting Lelystad Vitaal, starten met de uitbreiding en doorontwikkeling…

Lees meer
13 - 01 - 2021

Zwembad De Koploper gesloten tot en met dinsdag 9 februari

Laatst bijgewerkt: woensdag 13 januari Persconferentie dinsdag 12 januari Op dinsdag 12 januari 2021 heeft minister-president Mark Rutte de lockdown…

Lees meer
Staand vergaderen 12 - 01 - 2021

Sportbedrijf Lelystad daagt werkend Lelystad uit om gezond stil te zitten

Een van de goede voornemens van Sportbedrijf Lelystad is het uitdagen van haar werknemers en werkend Lelystad om deel te…

Lees meer
Scholierensport 23 - 12 - 2020

Scholierensport 2021 brengt kinderen weer terug in beweging

Scholierensport is al ruim 20 jaar hét sportkennismakingsprogramma voor leerlingen van het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs in Lelystad. Het…

Lees meer
Stagiair Jorden 21 - 12 - 2020

Stagiair Jorden: “Ik zou het wel leuk vinden, om nog dieper in het bedrijf te duiken”

Mijn naam is Jorden Kallenbach en ik loop stage op de afdeling Communicatie & Marketing. Ik ben 20 jaar en…

Lees meer
Game Reality 16 - 12 - 2020

Help ons met het ontwikkelen van een Game Reality

Sportbedrijf Lelystad onderzoekt de mogelijkheden voor een Game Reality (gamen door middel van lichamelijke bewegingen). Hiervoor kunnen wij jouw hulp…

Lees meer
15 - 12 - 2020

Binnensportaccommodaties gesloten tijdens de strenge lockdown

Laatst bijgewerkt: woensdag 13 januari 2021 Op maandag 14 december 2020 heeft minister-president Mark Rutte de lockdown voor Nederland aangekondigd….

Lees meer
Ommetje lopen 08 - 12 - 2020

Sportbedrijf Lelystad moedigt inwoners aan om via app te gaan wandelen

Sportbedrijf Lelystad laat inwoners in beweging komen met de app ‘Ommetje lopen’. Met deze gratis app willen we senioren, thuiswerkers…

Lees meer
Start met hardlopen 04 - 12 - 2020

Start met Hardlopen maakt herstart

Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad starten vanaf zaterdag 2 januari 2021 een nieuwe hardloopgroep voor beginners. Tijdens deze tweede…

Lees meer
Samenwerking met Luisterlijn 01 - 12 - 2020

Sportbedrijf Lelystad verbindt zich met de Luisterlijn

Sportbedrijf Lelystad zoekt continu naar nieuwe samenwerkingen en verbindingen om de dienstverlening voor de inwoners van Lelystad te verbeteren en…

Lees meer