Terug

Binnensportaccommodaties gesloten tijdens de strenge lockdown

Laatst bijgewerkt: woensdag 14 april 2021

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 april is bekendgemaakt dat het kabinet een openingsplan heeft gemaakt. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Hoe dit gaat, lees je in het nieuwsbericht op de pagina van de Rijksoverheid ‘Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk‘.

Helaas zijn er nog steeds geen versoepelingen voor de binnensportverenigingen, omdat de binnensportaccommodaties nog niet open mogen. Daarom bieden wij de binnensportverenigingen 50% korting op de huur van een buitensportaccommodatie, zoals het sportveld van Sportcomplex De Rietlanden of het sportveld bij ’t Kofschip. Aanvragen kan via klantenservice@sportbedrijf.nl.

Regels sporten op buitensportaccommodaties

De buitensportaccommodaties zijn en blijven onder strikte voorwaarden open:

 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten in teams sporten en buiten wedstrijden spelen met een team van hun eigen club. Hierbij hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.
 • Jongvolwassenen van 18 tot en met 26 jaar mogen ook op sportaccommodaties buiten sporten en wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Hierbij hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.
 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen met maximaal 4 personen op een afstand van 1,5 meter sporten (exclusief instructeur) op een buitensportaccommodatie.
  • Update 16 maart: dit mag nu ook op andere locaties buiten (sport- en speelveldjes). In samenwerking met de gemeente hebben wij gekeken naar meer mogelijkheden voor sport en bewegen in Lelystad. We zien Lelystad als een groot sport- en beweegveld. Ook de gemeente ziet graag weer meer mensen in beweging komen. Daarom is het vanaf dinsdag 16 maart ook toegestaan om op andere locaties, buiten (sport- en speelveldjes), gezamenlijk te sporten onder begeleiding met maximaal 4 personen (excl. instructeur en op 1,5 meter afstand). Lees het nieuwsbericht op de website van de gemeente Lelystad: nieuwsbericht gemeente Lelystad: meer mogelijkheden voor sport tijdens lockdown

Een overzicht van alle regels voor corona en sport lees je op de website van de Rijksoverheid: corona en sport (waaronder zwemmen, groepslessen en sportevenementen). Op de pagina ‘Alles over het coronavirus‘ vind je ons protocol Verantwoord sporten op de buitensportaccommodaties terug.

Informatie voor onze huurders

Hieronder brengen wij onze verenigingen, recreatiegroepen, incidentele huurders, onderwijsinstellingen en (semi-)commerciële huurders op de hoogte hoe wij omgaan met de verhuur van onze sportaccommodaties in de periode van sluiting.

Sportverenigingen die gebruikmaken van Sportcomplex De Rietlanden, Sportcentrum De Koploper en/of overige sport- en gymzalen als sportaccommodatie en die een kortdurende huurovereenkomst hebben:

 • Het Sportbedrijf zal de huur in de periode vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met maandag 10 mei 2021 van sluiting slechts voor 50% factureren.

Sportverenigingen die gebruikmaken van een binnensportaccommodatie (Dojo, tafeltennis, clubgebouwen en de turnzaal) en die een langdurende gebruikersovereenkomst hebben:

 • Het Sportbedrijf zal de huur in de periode vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met maandag 10 mei 2021 van sluiting slechts voor 50% factureren.

Sportverenigingen die gebruikmaken van een buitensportaccommodatie en die een langdurende gebruikersovereenkomst hebben:

 • Het Sportbedrijf zal de huur in de periode vanaf aanvang van de sluiting (dinsdag 15 december 2020) tot en met einde periode van sluiting (maandag 10 mei 2021) volledig factureren. Dit omdat de buitensportaccommodaties open mogen blijven.

Recreatiegroepen of incidentele huurders die gebruikmaken van Sportcomplex De Rietlanden, Sportcentrum De Koploper en/of overige sport- en gymzalen:

 • Het Sportbedrijf factureert de huur in de periode vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met maandag 10 mei 2021 van sluiting slechts voor 50%.

Onderwijsinstellingen* en (semi-)commerciële huurders:

 • Er worden geen wijzigingen aangebracht in de facturatie.
  *Wanneer blijkt dat onderwijsinstellingen ook gymles mogen geven, zijn de binnensportaccommodaties open voor onderwijsinstellingen.  

Onze bereikbaarheid

Vanwege het sluiten van de accommodaties en het vervallen van de activiteiten is onze klantenservice per e-mail info@sportbedrijf.nl bereikbaar. We streven naar een reactietermijn van 3 werkdagen. Daarnaast zijn wij telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 14.30 uur.

Onze collega’s die thuis kunnen werken, zoals de directeur-bestuurder, managers, teamleiders, verenigingsondersteuner en buurtsportcoaches, zijn uiteraard op de eigen werkdagen bereikbaar via hun e-mailadres of telefoonnummer.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Zwemles 16 - 04 - 2021

Vakantiezwemlessen om achterstanden in te lopen

Het zwemonderwijs is gelukkig weer opgestart, maar door de coronacrisis loopt een groot aantal leerlingen wat achter. Om deze leerlingen…

Lees meer
Hulpvraag_Stichting Philadelphia 16 - 04 - 2021

Medewerkers Sportbedrijf behangen appartement

Juist nu je in coronatijd vaak thuis bent en daardoor de muren op je afkomen, is het belangrijk dat die…

Lees meer
Trimbaan heropend 13 - 04 - 2021

Opgeknapte trimbaan in Lelystad heropend

In aanwezigheid van een groot aantal leden van Batavia Swim heeft Jack Schoone, wethouder Sport en Gezondheid, zondag 11 april…

Lees meer
Beweeglessen verzorgingshuizen 31 - 03 - 2021

Verzorgingshuizen bewegen alweer 1 jaar mee

Sportbedrijf Lelystad houdt de inwoners van verzorgingshuizen ook tijdens deze lockdown in beweging. Dit dankzij de financiële bijdrage van het…

Lees meer
Werkzaamheden Trimbaan 30 - 03 - 2021

Trimbaan in Paardenbos wordt op 11 april heropend

De gemeente Lelystad en Sportbedrijf Lelystad heropenen op zondag 11 april de trimbaan in het Paardenbos. Wethouder Jack Schoone is…

Lees meer
25 - 03 - 2021

Het jaar 2020 van Sportbedrijf Lelystad

Zorgen over eigen kwetsbaarheid en die van inwoners 2020 was een jaar van hortend en stotend vooruitkomen voor Sportbedrijf Lelystad….

Lees meer
Eenzaamheid 17 - 03 - 2021

Activiteiten om eenzaamheid onder jongeren terug te dringen

Je soms eenzaam voelen is heel normaal. Veel jongeren voelen zich door de coronamaatregelen eenzamer dan normaal, doordat ze minder…

Lees meer
Zwemlesroutes 15 - 03 - 2021

Routes zwemles in beeld

Dinsdag 16 maart beginnen de zwemlessen weer. Uiteraard zijn wij hier heel blij mee, maar met de derde coronagolf op…

Lees meer
11 - 03 - 2021

Enquête over vindbaarheid wandel- en fietsroutes

Lelystad heeft een aantrekkelijke, groene buitenomgeving met een groot netwerk van fiets-, wandel-, mountainbike- en hardlooproutes. Sportbedrijf Lelystad wil deze…

Lees meer
10 - 03 - 2021

Zwembad De Koploper open voor zwemles Zwem-ABC

Goed nieuws voor kinderen tot en met 12 jaar! Ze kunnen vanaf dinsdag 16 maart 2021 weer naar zwemles in…

Lees meer