Terug

Binnensportaccommodaties gesloten tijdens de strenge lockdown

Laatst bijgewerkt: zaterdag 1 mei 2021

Op zaterdag 1 mei maakte de Rijksoverheid bekend dat de tweede stap in het openingsplan nog niet genomen gaat worden. Dit betekent dat de maatregelen niet veranderen tot en met tenminste maandag 17 mei 2021. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Hoe dit gaat, lees je in het nieuwsbericht op de pagina van de Rijksoverheid ‘Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk‘.

Helaas zijn er nog steeds geen versoepelingen voor de binnensportverenigingen, omdat de binnensportaccommodaties nog niet open mogen. Daarom bieden wij de binnensportverenigingen 50% korting op de huur van een buitensportaccommodatie, zoals het sportveld van Sportcomplex De Rietlanden of het sportveld bij ’t Kofschip. Aanvragen kan via klantenservice@sportbedrijf.nl.

Regels sporten op buitensportaccommodaties

De buitensportaccommodaties zijn en blijven onder strikte voorwaarden open:

 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten in teams sporten en buiten wedstrijden spelen met een team van hun eigen club. Hierbij hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.
 • Jongvolwassenen van 18 tot en met 26 jaar mogen ook op sportaccommodaties buiten sporten en wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Hierbij hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.
 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen met maximaal 4 personen op een afstand van 1,5 meter sporten (exclusief instructeur) op een buitensportaccommodatie.
  • Update 16 maart: dit mag nu ook op andere locaties buiten (sport- en speelveldjes). In samenwerking met de gemeente hebben wij gekeken naar meer mogelijkheden voor sport en bewegen in Lelystad. We zien Lelystad als een groot sport- en beweegveld. Ook de gemeente ziet graag weer meer mensen in beweging komen. Daarom is het vanaf dinsdag 16 maart ook toegestaan om op andere locaties, buiten (sport- en speelveldjes), gezamenlijk te sporten onder begeleiding met maximaal 4 personen (excl. instructeur en op 1,5 meter afstand). Lees het nieuwsbericht op de website van de gemeente Lelystad: nieuwsbericht gemeente Lelystad: meer mogelijkheden voor sport tijdens lockdown

Een overzicht van alle regels voor corona en sport lees je op de website van de Rijksoverheid: corona en sport (waaronder zwemmen, groepslessen en sportevenementen). Op de pagina ‘Alles over het coronavirus‘ vind je ons protocol Verantwoord sporten op de buitensportaccommodaties terug.

Informatie voor onze huurders

Hieronder brengen wij onze verenigingen, recreatiegroepen, incidentele huurders, onderwijsinstellingen en (semi-)commerciële huurders op de hoogte hoe wij omgaan met de verhuur van onze sportaccommodaties in de periode van sluiting.

Sportverenigingen die gebruikmaken van Sportcomplex De Rietlanden, Sportcentrum De Koploper en/of overige sport- en gymzalen als sportaccommodatie en die een kortdurende huurovereenkomst hebben:

 • Het Sportbedrijf zal de huur in de periode vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met maandag 17 mei 2021 van sluiting slechts voor 50% factureren.

Sportverenigingen die gebruikmaken van een binnensportaccommodatie (Dojo, tafeltennis, clubgebouwen en de turnzaal) en die een langdurende gebruikersovereenkomst hebben:

 • Het Sportbedrijf zal de huur in de periode vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met maandag 17 mei 2021 van sluiting slechts voor 50% factureren.

Sportverenigingen die gebruikmaken van een buitensportaccommodatie en die een langdurende gebruikersovereenkomst hebben:

 • Het Sportbedrijf zal de huur in de periode vanaf aanvang van de sluiting (dinsdag 15 december 2020) tot en met einde periode van sluiting (maandag 17 mei 2021) volledig factureren. Dit omdat de buitensportaccommodaties open mogen blijven.

Recreatiegroepen of incidentele huurders die gebruikmaken van Sportcomplex De Rietlanden, Sportcentrum De Koploper en/of overige sport- en gymzalen:

 • Het Sportbedrijf factureert de huur in de periode vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met maandag 17 mei 2021 van sluiting slechts voor 50%.

Onderwijsinstellingen* en (semi-)commerciële huurders:

 • Er worden geen wijzigingen aangebracht in de facturatie.
  *Wanneer blijkt dat onderwijsinstellingen ook gymles mogen geven, zijn de binnensportaccommodaties open voor onderwijsinstellingen.  

Onze bereikbaarheid

Vanwege het sluiten van de accommodaties en het vervallen van de activiteiten is onze klantenservice per e-mail info@sportbedrijf.nl bereikbaar. We streven naar een reactietermijn van 3 werkdagen. Daarnaast zijn wij telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 14.30 uur.

Onze collega’s die thuis kunnen werken, zoals de directeur-bestuurder, managers, teamleiders, verenigingsondersteuner en buurtsportcoaches, zijn uiteraard op de eigen werkdagen bereikbaar via hun e-mailadres of telefoonnummer.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

18 - 06 - 2021

Geef sportspullen een tweede kans

Vanaf zaterdag 19 juni 2021 kunnen Lelystedelingen bij diverse sportverenigingen sportkleren en sportspullen inleveren voor de Sportspullenbank. Denk aan sportshirts,…

Lees meer
17 - 06 - 2021

Olympisch Beweegprogramma gestart voor bewoners woon- en zorginstellingen

Vrijdag 11 en woensdag 16 juni is in Lelystad een start gemaakt met het Olympisch Beweegprogramma. Dit is een sportief…

Lees meer
Zwemles met Otto 17 - 06 - 2021

Zwemles voor een leven lang waterpret

Als er iemand is die kan uitleggen wat het belang is van zwemles, dan is het wel ‘meester Otto’. Al…

Lees meer
FitStap 15 - 06 - 2021

Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad voltooien onderbroken programma FitStap

De tweede editie van het FitStap-programma voor minder actieve 35-plussers is alsnog afgerond. Het programma, dat Sportbedrijf Lelystad samen met…

Lees meer
14 - 06 - 2021

Fit worden? Begin met aquasport

Eindelijk! Zwembad De Koploper is weer open. Heb je ook zo’n zin om in het water te duiken, fit te…

Lees meer
Nationale buitensport- en speeldag 10 - 06 - 2021

Kinderen en jongeren in beweging tijdens warme Nationale buitensport- en speeldag 2021

Kinderen en jongeren uit Lelystad zijn woensdag 9 juni op enthousiaste wijze in beweging gebracht tijdens een warme Nationale buitensport-…

Lees meer
Vacature 10 - 06 - 2021

Vacature Lifeguard(s)/toezichthouder(s)

Wil jij de veiligheid van onze zwembadbezoekers in de gaten houden en hou je daarnaast ook van schoonmaken? Reageer dan…

Lees meer
Vacature 10 - 06 - 2021

Vacature Horeca

Wil jij onze gasten van de restaurants in Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden een onvergetelijke dag bezorgen? Solliciteer…

Lees meer
Scheurkalender 09 - 06 - 2021

Scheurkalender stimuleert buitenspelen

Sportbedrijf Lelystad heeft een scheurkalender uitgebracht met daarin buitenspeeltips. De kalender wordt verspreid onder een aantal basisscholen in Lelystad en…

Lees meer
Zwemles 08 - 06 - 2021

“Elk kind moet zich kunnen redden in het water”

Water, waterpret, watersport… Vooral in de zomer kunnen we niet zonder een bezoek aan het zwembad, een strandje of de…

Lees meer