Terug

Buiten Bewegen

Lelystad is een ideale stad om buiten in beweging te komen. Er lopen vele mooie wandel- en fietsroutes door de stad, de bossen en langs de kust. Maar uit onderzoek is gebleken dat de helft van de Lelystedelingen moeite heeft met het vinden van deze routes en dat 85 procent behoefte heeft aan een centraal routeplatform. Ook blijkt dat volwassenen en senioren veelal de voorkeur geven aan zelfstandig en ongebonden recreatief sporten.

Redenen genoeg voor Sportbedrijf Lelystad om in te spelen op deze behoeften en een online routeplatform te creëren, samen met vele partners en vrijwilligers. In de Nationale Sportweek, op vrijdag 24 september, vindt de feestelijke lancering plaats van dit routeplatform én QR-routes door de stad.

Routeplatform

Sportbedrijf Lelystad biedt jou de gelegenheid om Lelystad (verder) te ontdekken. Met het online routeplatform willen we jong en oud enthousiasmeren om samen of alleen gebruik te maken van de vele mooie routes door én langs bosrijk gebied, parken, mooie gebouwen en cultuur! Wandelen, hardlopen, fietsen, wielrennen, mountainbiken of ‘een combinatie van alles’: het online routeplatform helpt je op weg.

QR-routes

Al wandelend de natuur ontdekken is al leuk, maar met extra beweegmomenten wil Sportbedrijf Lelystad zowel kind als ouder stimuleren om in beweging te komen. In samenwerking met Stichting SchOOL, GGD Flevoland, AV Spirit en Stichting Wandelnet zijn er meerdere QR-routes door Lelystad uitgezet. Door de QR-code te scannen kom je bij de oefeningen om je wandeling een extra dimensie te geven!

Lancering vrijdag 24 september

Op de laatste vrijdag van de Nationale Sportweek lanceren wij het online routeplatform en stimuleren we inwoners om buiten in beweging te komen en te blijven. Stiekem een voorproefje? Ga dan naar www.sportinlelystad.nl/routeplatform.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Evenementen, of Mitchell Tollenaar, buurtsportcoach Senioren & Zorg.

Contactgegevens Timo: t.hoenderboom@sportbedrijf.nl of 06 13 51 59 36
Contactgegevens Mitchell: m.tollenaar@sportbedrijf.nl of 06 12 59 07 33

Online Routeplatform

Kom buiten in beweging
www.sportinlelystad.nl/routeplatform

Contact

Timo Hoenderboom
t.hoenderboom@sportbedrijf.nl

Mitchell Tollenaar
m.tollenaar@sportbedrijf.nl

Zwembad De Koploper 20 - 09 - 2021

Nederland, dus ook zwembad De Koploper, verder open

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 september 2021 is bekendgemaakt dat we vanaf zaterdag 25 september 2021 zonder de verplichte…

Lees meer
17 - 09 - 2021

Nationale Sportweek van start met ontsteken Lelystadse vuur

Het ‘Lelystadse vuur’ brandt en de NOC*NSF Nationale Sportweek is van start! Onder toeziend oog van de wethouder Sport Jack…

Lees meer
Frans Roose 14 - 09 - 2021

Alle fiets- en wandelroutes op één online platform

Waar kun je beter sporten en bewegen dan in de frisse buitenlucht? Op de fiets, de mountainbike of wandelend door…

Lees meer
Lennart Hess 14 - 09 - 2021

Bewoners en personeel verpleeghuizen met plezier in beweging

  “Bewegen hoort een belangrijk onderdeel van je leven te zijn, zeker als je ouder wordt”, stelt fysiotherapeut Lennart Hess…

Lees meer