Cookie- en Privacybeleid - Sportbedrijf Lelystad

Cookieverklaring

Wat is een cookie?
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig, klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser (Chrome, Explorer, Safari, Firefox etc.) op de harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek aan onze website weer naar onze servers teruggestuurd worden.

De website(s) van Sportbedrijf Lelystad maken geen gebruik van:

  • Permanente cookies
  • Sessie cookies
  • Tracking cookies

Wel maken onze website(s) gebruik van Third Party cookies bij links naar Twitter en Facebook als ook cookies voor Google Analytics.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de Analytics-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google toegestaan de verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt naar servers in de Verenigde Staten overgebracht en daar door Google opgeslagen. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Sociale-netwerkbuttons
Op onze website zijn buttons opgenomen naar sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Via deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook en van Twitter (die regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen, die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt naar servers in de Verenigde Staten overgebracht en daar door Twitter en Facebook opgeslagen. Twitter en Facebook stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Wijzigingen
Wij wijzigen ons cookiebeleid als dat nodig is. Deze wijzigingen worden bekendgemaakt op de pagina www.sportbedrijf.nl/cookie-en-privacybeleid.

Meer informatie over cookies?
Heeft u vragen over onze cookieverklaring? Stel deze dan via info@sportbedrijf.nl.

Op de volgende websites kunt u meer informatie over cookies vinden:

Privacyverklaring

Sportbedrijf Lelystad verwerkt persoonsgegevens. Om uw persoonsgegevens echt privé te houden, zorgen we er goed voor en bewaren we ze veilig. Wat we met uw persoonsgegevens doen en waarom we ze nodig hebben, vertellen we u graag in deze privacyverklaring. Als u na het lezen van onze privacyverklaring vragen heeft, neem dan contact op met ons.

Versie
Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 14 september 2018, versienummer 1.1. Als het nodig is, dan passen we deze privacyverklaring aan. De laatste versie van onze nieuwste privacyverklaring vindt u op www.sportbedrijf.nl/cookie-en-privacybeleid. Wij raden u aan om deze verklaring regelmatig te raadplegen, zodat u op de hoogte blijft.

Verantwoordelijke voor uw gegevens
Sportbedrijf Lelystad, gevestigd aan Badweg 21, 8223 PA te Lelystad, is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking van uw persoonsgegevens.

Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens zijn alle gegevens die naar u als individu kunnen leiden. Het gaat bijvoorbeeld om uw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Maar ook gegevens zoals uw IP-adres, reserveringen en aankopen in Uw Sportbedrijf-account of uw surfgedrag op onze websites.

Verwerking van persoonsgegevens
Bij onze verwerking van persoonsgegevens houden wij ons aan onderstaande eisen die de privacywet stelt:

  • Duidelijk vermelden waarvoor wij persoonsgegevens verwerken.
  • Onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn om ons werk te kunnen doen.
  • Eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om persoonsgegevens te verwerken als die toestemming in dat geval vereist is.
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken.
  • Het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met persoonsgegevens omgaan en welke rechten u hierop kunt uitoefenen.

Gebruik van persoonsgegevens
Bij het gebruik van onze website en diensten laat u persoonsgegevens bij ons achter. Maar ook als u een account aanmaakt op onze website, zich inschrijft voor activiteiten, een (ruimte in een) sportaccommodatie huurt of wanneer u contact zoekt met onze organisatie. Wij bewaren en gebruiken alleen de persoonsgegevens die u rechtstreeks aan ons geeft. Of waarvan bij opgave duidelijk is dat u ze aan ons verstrekt om te verwerken dan wel waarvan het noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening.

Wij gebruiken uw persoonsgegevens niet voor andere doelen. Behalve wanneer u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven of wij dit op grond van de wet mogen, dan wel moeten doen.

Gegevens voor het verwerken van uw verhuuraanvraag
Als u een accommodatie huurt verwerken wij van u de volgende gegevens:

  • Rechtspersoon (naam, naam vereniging, stichting, bedrijfsnaam, etc.)
  • NAW-gegevens van de contactpersoon of -personen
  • Geboortedatum van de contactpersoon of -personen
  • E-mailadres van de contactpersoon of -personen
  • Telefoonnummer van de contactpersoon of -personen

Deze gegevens hebben wij nodig om de huurovereenkomst uit te voeren en u te informeren over uw reservering.

Gegevens voor het verwerken van uw e-ticket aankoop
Als u een e-ticket aanschaft, verwerken wij alleen uw e-mailadres. Wij hebben uw e-mailadres nodig om de e-ticket naar te verzenden.

Uw Sportbedrijf-account
In uw persoonlijke Sportbedrijf-account bewaren we de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Adres, postcode en woonplaats
  • Telefoonnummers
  • E-mailadres
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Een profielfoto voor abonnementen

Gegevens voor het verwerken van uw inschrijving
Als u zich inschrijft bij het zwembad voor onze producten bewaren wij de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Adres, postcode en woonplaats
  • Telefoonnummers
  • E-mailadres
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Een profielfoto voor abonnementen
  • Een bankrekeningnummer (bij automatische incasso)

Als u zich inschrijft voor deelname aan onze activiteiten in het zwembad verwerken wij van u de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Overige door u aan ons verstrekte relevante informatie

Gegevens voor uw contact met onze organisatie
U kunt 24/7 contact met ons opnemen via e-mail of via onze website waar wij een contactformulier en een suggestie- en ideeformulier beschikbaar stellen. Maar ook kunt u met ons bellen, een klachtenformulier invullen of een bericht sturen via social media. Om u zo snel en goed mogelijk van dienst te zijn, gebruiken wij voor contact het door u opgegeven e-mailadres, adres of telefoonnummer. Deze gegevens worden elk kalenderjaar verwijderd.

Gegevens van kinderen onder de 16 jaar
Regelmatig betreft onze dienstverlening kinderen. Voor gegevens van kinderen jonger dan 16 jaar is uitdrukkelijk voorafgaande de inschrijving toestemming nodig van een ouder of voogd.

Cookies
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig, klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd. Uw browser (Explorer, Firefox, Chrome, Safari etc.) slaat de cookie op de harde schijf van uw apparaat op wanneer u de website bezoekt. Op deze manier werken onze website en de (web)applicaties zo optimaal mogelijk. Aan de hand van cookies krijgen wij via Google Analytics inzicht in het gedrag van de gebruikers omtrent het bekijken van pagina’s en het klikken op links. Deze informatie gebruiken wij om onze website te verbeteren. Cookies kunt u weigeren. Dit beperkt wel de werking en het gebruiksgemak van onze (web)applicaties. Zie onze cookieverklaring voor meer informatie. Deze vindt u op www.sportbedrijf.nl/cookie-en-privacybeleid.

Delen van uw persoonsgegevens met anderen
Wij geven uw persoonsgegevens alleen met uw toestemming door aan andere partijen, als dat echt nodig is voor onze dienstverlening of wanneer dit wettelijk verplicht dan wel toegestaan is. Met deze partijen sluiten wij overeenkomsten waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen.

Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Bijvoorbeeld als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun werk, zoals de Belastingdienst. Ook kan de politie of justitie persoonsgegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek.

Digitale nieuwsbrief
Als u zich heeft ingeschreven voor onze digitale nieuwsbrief ontvangt u deze per e-mail. Als u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich eenvoudig bij iedere nieuwsbrief afmelden via de link onderaan de e-mail of via info@sportbedrijf.nl.

Social media
U kunt met ons tweeten, facebooken en chatten. Wij vinden het leuk als u ons liket op Facebook. Wij raden u aan om het privacybeleid van de social-mediapartijen waar u een account heeft, goed door te lezen. Zo weet u hoe zij uw gegevens gebruiken en via welke instellingen u uw privacy naar wens kunt instellen.

Klantonderzoeken, prijsvragen en acties
We willen voortdurend onze dienstverlening verbeteren en deze zo goed mogelijk laten aansluiten op de wensen en behoeften van onze bezoekers, gebruikers en partners. Daarom kunnen we uw persoonsgegevens (e-mailadres en/of telefoonnummer) gebruiken om u uit te nodigen voor een vrijblijvend klantervaringsonderzoek. Zo helpt u ons nog beter te worden. Deelname is altijd vrijwillig. U beslist of u mee wenst te doen. Als u meedoet aan een actie of prijsvraag vragen wij uw naam en/of e-mailadres. Deze hebben wij nodig om de prijswinnaar(s) bekend te maken en in contact te treden over de uitreiking/toesturing van de prijs.

Foto’s
Wij, maar ook onze gebruikers, ouders en kinderen vinden het leuk als er foto’s gemaakt worden tijdens onze activiteiten. Deze foto’s delen wij via social media of gebruiken wij voor marketingactiviteiten op o.a. onze website, posters en flyers om uit te stralen waar wij voor staan. Wilt u niet op de foto dan kunt u dit bij de inschrijving van de activiteit melden. Staat u ongewenst op een foto? Geef dit aan ons door per e-mail via info@sportbedrijf.nl. Wij verwijderen dan deze foto.

Beveiligingscamera’s
Diverse sportaccommodaties hebben cameratoezicht. Dat is van belang voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. Dit staat te allen tijde duidelijk aangegeven op de locaties.

Wifi
Als service bieden wij u aan om gratis gebruik te maken van ons wifi-netwerk in verschillende accommodaties. Als u gebruikmaakt van ons wifi-netwerk, verzamelen wij tijdelijk gegevens van het apparaat waarmee u inlogt, zoals het MAC-adres
(identificatienummer) en IP-adres. Maar ook hostname, device type, last activity, uptime, connected AP en BSSID. Deze gegevens worden alleen door ons gebruikt om misbruik te voorkomen. We blokkeren de toegang van het apparaat als er illegale activiteiten plaatsvinden op ons wifi-netwerk.

Beveiliging
Wij vertrouwen graag iedereen, maar dat is niet altijd mogelijk. Soms moeten we persoonsgegevens gebruiken om fraude en misbruik te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Dit is in het belang van Sportbedrijf Lelystad en iedereen die
gebruikmaakt van onze dienstverlening. Daarom nemen wij alle mogelijke maatregelen om fraude, misbruik van en onbevoegde toegang tot uw persoonsgegevens en onze dienstverlening te beperken.

Bewaartermijnen
Wij bewaren uw gegevens niet langer dan nodig is om de in deze privacyverklaring genoemde doelen te bereiken. Wij houden onderstaande termijnen aan en verwijderen daarna alle data die wij van u hebben:

  • Camerabeelden in onze accommodaties bewaren we niet langer dan 14 dagen. Tenzij er vermoeden is van verdachte zaken die we verder moeten onderzoeken of een wettelijke verplichting. Beelden worden in deze gevallen langer bewaard.
  • Inactieve klantaccounts in onze webshop en in ons kassasysteem verwijderen we na 2 jaar.
  • Financiële gegevens moeten we van de Belastingdienst 7 jaar bewaren.
  • Als u zich heeft ingeschreven voor een nieuwsbrief dan bewaren wij uw gegevens (naam en e-mailadres) totdat u zich uitschrijft.
  • Voor het beantwoorden van vragen, die gesteld zijn via onze website(s), klachtenformulieren of per e-mail, bewaren wij uw gegevens gedurende de afhandeling van uw vraag. Na die periode gebruiken we geanonimiseerde gegevens voor interne rapportages.
  • Wanneer u ons een privé-bericht stuurt via social media, bewaren wij maximaal 6 maanden uw bericht of korter als u zelf het bericht eerder verwijdert.
  • Foto-albums op onze social media verwijderen wij na 1 jaar.
  • Om onze dienstverlening blijvend te verbeteren bewaren wij uw gegevens gekoppeld aan de uitslagen van klantervaringsonderzoeken en feedbackmanagement maximaal 3 jaar. Wij verwijderen alle naar u herleidbare gegevens, zodra het onderzoek is afgerond. Na deze periode gebruiken we geanonimiseerd gegevens voor interne rapportages.
  • Verstrekte gegevens bij een actie of prijsvraag verwijderen wij zodra de actie of prijsvraag is afgelopen. Alleen de gegevens van de prijswinnaar(s) bewaren wij 3 jaar.
  • Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren we heel lang, omdat dit echt nodig is.
  • Contracten en overeenkomsten bewaren wij gedurende de gehele looptijd. Na afloop van de looptijd bewaren wij deze documenten 7 jaar.

Rechten omtrent uw persoonsgegevens
U bent de baas over uw persoonsgegevens. Daarom kunt u ons diverse verzoeken doen op basis van onderstaande rechten:

Recht op inzage
U heeft het recht om altijd inzage van ons te vragen in de persoonsgegevens die wij van u hebben. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, ontvangen wij graag bij uw verzoek een kopie van de betreffende cookie. Een kopie van een cookie vindt u in de instellingen van uw browser.

Recht op wijziging
U heeft het recht om uw persoonsgegevens te laten wijzigen als deze onjuist of verouderd zijn. Maar ook om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn.

Recht op bezwaar
U heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens als u het niet eens bent hoe wij uw persoonsgegevens verwerken.

Recht op dataportabiliteit
U heeft het recht om persoonsgegevens die u aan ons heeft gegeven te ontvangen in een machine-leesbaar formaat, zodat u deze persoonsgegevens kunt bewaren. Dit betreft uw naam, adres- en woonplaatsgegevens, maar ook bestelgegevens van het zwembad dan wel verhuur van sportaccommodaties.

Recht op beperking
U heeft het recht om beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens te verzoeken. Dan bewaren wij wel uw persoonsgegevens, maar gebruiken ze nergens voor.

Recht om vergeten te worden/verwijdering
U heeft het recht ons te vragen om al uw persoonsgegevens te verwijderen. Wij verwijderen alle persoonsgegevens die tot u als individu te herleiden zijn, behalve de persoonsgegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren.

Verzoeken voor inzage, wijziging, bezwaar etc. kunt u per e-mail indienen via info@sportbedrijf.nl. Aanvragen verwerken wij uiterlijk binnen 30 dagen.
Wij willen zeker weten dat u écht de persoon bent waarvan de gegevens zijn. Daarom vragen wij u om aanvullende informatie om uw identiteit vast te stellen. Dat doen wij ook bij onduidelijke verzoeken.

Vragen en klachten
Bij vragen over uw gegevens, ons privacybeleid en de bescherming van uw privacy kunt u via e-mail contact met ons opnemen: info@sportbedrijf.nl.

Als u ontevreden bent over hoe Sportbedrijf Lelystad met uw privacy omgaat, lossen wij uw klacht het liefste zelf met u op. Neem daarvoor contact met ons op per e-mail via info@sportbedrijf.nl. Of bel ons via telefoonnummer (0320) 285 385. Maar u kunt ook contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Websites van derde partijen
Deze verklaring is niet van toepassing op websites van andere partijen die via links met onze website(s) zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze organisaties op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen, voordat u van deze websites gebruikmaakt.