Fit & Vitaal - Sportbedrijf Lelystad

Bent u 60-plusser en op zoek naar een sportieve en gezellige uitdaging? Dan is het programma Fit & Vitaal in Sportcentrum De Koploper wellicht iets voor u. Fit & Vitaal biedt u op elke doordeweekse ochtend een gevarieerd programma met banenzwemmen, recreatief zwemmen en aquasporten. U kiest zelf hoe vaak en aan welke activiteiten u meedoet. U kunt een hele ochtend of een deel van de ochtend sporten. De activiteiten van Fit & Vitaal zijn plezierig en gezellig. Er is tijd om een kopje koffie te drinken en nieuwe contacten op te doen.

Bewegen is voor iedereen gezond

Met het programma Fit & Vitaal voldoet u ruim aan de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen. Deze Beweegnorm adviseert om minimaal vijf dagen in de week dertig minuten matig intensief te bewegen.

Fit & Vitaal is volledig afgestemd op de fysieke mogelijkheden van u als 60-plusser. U heeft geen specifieke behendigheid of zwemdiploma nodig om mee te kunnen doen aan de aquasporten. Voor een proefdeelname of lidmaatschap kunt u terecht bij de receptie van Sportcentrum De Koploper.

Fit & Vitaal bestaat uit de volgende sportactiviteiten:

Aqua High Energy – Deze aquasport is een complete body work-out en een mix van Aqua Aerobics, kick & boks, conditie- en krachttraining. Aqua High Energy is werken aan uw conditie in een lekker tempo.

Banenzwemmen, fitness & zwemmen – Het wedstrijdbad is van maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 13.00 voor u beschikbaar om banen te zwemmen. U kunt kiezen uit banenzwemmen met of zonder zwemschema, of banenzwemmen afgewisseld met fitness.

Recreatief zwemmen – Van maandag t/m vrijdag kunt u tussen 10.30 en 13.00 uur recreatief zwemmen in 1.30 meter diep water. Gezellig en ontspannend!

Senioren Fit – Dit programma van 30 minuten bestaat uit gerichte oefeningen voor uw spieren en gewrichten. In het water van 33 graden is het prettig bewegen, ook voor mensen die revalideren. Senioren Fit is lichter dan Senioren Fit Power en Fifty-Fit.

Senioren Fit Power – Een half uur lang beweegt u in het water op een hoge intensiteit met opzwepende muziek op de achtergrond. Elke week wisselt de instructeur het materiaal en programma.

Fifty-Fit – In deze groepsles van 45 minuten sport u op muziek in water van 31 graden. Onder leiding van een deskundige instructeur werkt u aan uw conditie en versterking van uw spieren.

Aquajoggen – Joggen in water is een leuke manier om aan uw conditie en kracht te werken. De instructeur wisselt loopoefeningen af met spierversterkende oefeningen. U zit vast aan een drijfriem zodat u niet kunt omvallen.

Aqua Aerobics – Aqua Aerobics is bewegen op ritmische muziek in water met een diepte van 1.30 meter. Naast spierversterking wordt ook uw uithoudingsvermogen getraind.

Openingstijden en tarieven

Hoe plan jij je schema om fit en vitaal te worden? Hier vind je de openingstijden en tarieven van Fit & Vitaal in De Koploper.

Bekijk onze film om een indruk te krijgen van Fit & Vitaal.