Terug

Gevolgen coronamaatregelen voor zwembad De Koploper

Laatst bijgewerkt: maandag 15 november om 14.45 uur

Op vrijdag 12 november, binnen twee weken na de laatste persconferentie, vond alweer een nieuwe persconferentie plaats. Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De strengere maatregelen hebben ook gevolgen voor de sport, de sportvereniging en daarmee jouw bezoek aan een accommodatie of het zwembad. Het nieuwsbericht van de Rijksoverheid met alle maatregelen lees je hier.

Strengere maatregelen vanaf zaterdag 13 november

De belangrijkste maatregelen op een rij voor sport, bewegen en de sportkantine die op zaterdag 13 november 2021 om 18.00 uur ingaan:

  • Houd 1,5 meter afstand op die plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is.
  • De horeca is open tot 20.00 uur.
  • In de horeca is een coronatoegangsbewijs én een vaste zitplaats verplicht.
  • Publiek bij sport, zowel bij de professionals als amateurs, is niet toegestaan. Verder is alle sport toegestaan.

De laatste versie van onze basisregels vind je hier en een compleet overzicht over de coronamaatregelen lees je op onze pagina ‘Coronaregels en informatie‘.

Begrip voor het sportieve hart
Ook deze verscherpte maatregelen vanuit de overheid hebben opnieuw effect op jouw bezoek aan onze accommodatie, een activiteit of een sportvereniging. We willen dat jullie weten dat wij vinden dat sport en bewegen voor iedereen is en dat we er echt alles aan doen dat iedereen kan meedoen en kan sporten en bewegen. Dit doen we echter wel binnen de wettelijke kaders, dus met respect voor de genomen maatregelen om het aantal besmettingen en daarmee het aantal ziekenhuisopnamen omlaag te brengen. We willen je dan ook vragen om fatsoen en begrip te hebben voor al die vrijwilligers van alle sportverenigingen en medewerkers van sportscholen en het Sportbedrijf. Zij zorgen ervoor dat sport en bewegen mogelijk blijft binnen de gestelde maatregelen vanuit de overheid.

Zwemles

Nieuwe en scherpere maatregelen tot (in ieder geval) zaterdag 4 december. Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen ouder dan 18 jaar. Dit betekent dat voor de toegang van zwemles een coronacheck plaatsvindt voor de ouder/verzorger. Deze check vindt plaats in de centrale hal. Ook is er helaas geen publiek meer toegestaan op de tribune. Meer informatie over halen en brengen lees je in onze ‘Informatie zwemlessen (vanaf zaterdag 13 november)‘.

Op dit moment weten we nog niet hoe het afzwemmen op zaterdag 27 november eruit ziet. Zo gauw daar meer over bekend is (uiterlijk begin volgende week ), informeren wij via e-mail deze afzwemgroepen.

Recreatief zwemmen

  • Bezoekers van 18 jaar en ouder zijn verplicht om een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te laten zien bij aankoop van een toegangskaart bij de receptie. Het duurt daardoor wel langer voordat je naar binnen kan. Wij hopen op jouw begrip.
  • Verder geldt de mondkapjesplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder en de 1,5 meterafstandsregel buiten het water.

Let op! Vanwege de invoering van de extra maatregelen is er zaterdag 13 en zondag 14 november geen recreatief zwemmen.

Aquasport, Ouder & Kind zwemmen, dameszwemmen, banenzwemmen, MiVA zwemmen, Senioren Fit en zwangerschapszwemmen

  • Bezoekers van 18 jaar en ouder zijn verplicht om een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te laten zien bij de receptie. Wij realiseren ons dat deze check extra tijd kost. Daardoor kun je  langer in de rij staan, dan je gewend bent. Wij vragen om jouw begrip.
  • Verder geldt de mondkapjesplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en de 1,5 meterafstandsregel buiten het water.
  • Online reserveren van jouw bezoek is nog steeds noodzakelijk. Hoe dat werkt en gaat, lees je op onze pagina ‘Coronaregels en informatie‘.

Let op! Vanwege de invoering van de extra maatregelen is er zondag 14 november geen banenzwemmen.

Wat betekenen de extra maatregelen voor de sport in Lelystad?
Voor de sport is publiek tijdens trainingen en wedstrijden niet meer welkom. Daarnaast geldt ook dat de horeca open is tot 20.00 uur. Op de pagina ‘Alles over het coronavirus‘ lees je het laatste protocol. Op de website van de Rijksoverheid en van NOC*NSF staat ook veel informatie over sport en bewegen in een sportaccommodatie of bij de sportvereniging.

Wat betekenen de extra maatregelen voor restaurant De Inloper?
In restaurant De Inloper is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Ook geldt een vaste zitplek in ons restaurant. Bij het afhalen van eten en drinken hoeft geen coronatoegangsbewijs gecontroleerd te worden. De openingstijden voor restaurant De Inloper lees je op de pagina ‘De Inloper‘.

Samen tegen corona
Wij begrijpen dat de nieuwe situatie weer wat meer flexibiliteit van je vraagt. Maar om nog scherpere maatregelen en extra druk op de zorg te voorkomen doen wij toch een dringend beroep op je om je te houden aan de maatregelen. Alleen samen krijgen wij corona onder controle. Meer informatie over onze maatregelen vind je op onze websitepagina coronaregels en informatie.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

27 - 11 - 2021

Nieuwe coronamaatregelen vanaf zondag 28 november

Laatst bijgewerkt: zondag 28 november om 20.00 uur De uitwerking van alle maatregelen is op dit moment nog niet bekend….

Lees meer
Klantensysteem 26 - 11 - 2021

Sportcentrum De Koploper verbetert met nieuw systeem de dienstverlening

Om onze online dienstverlening te verbeteren, stappen wij met ingang van woensdag 1 december 2021 over naar een nieuw systeem….

Lees meer
Vacature 25 - 11 - 2021

Vacature sporthalbeheerder

Voor de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een sporthalbeheerder voor 20 uur per week. Het gaat om een…

Lees meer
Vacature 19 - 11 - 2021

Vacature directeur-bestuurder

NV Sportbedrijf Lelystad is op zoek naar een directeur-bestuurder. De procedure is in handen van K + V.  NV Sportbedrijf…

Lees meer
Bewegen in de buitenlucht 16 - 11 - 2021

Sportbedrijf Lelystad geeft lucht om in te bewegen

Lelystad is een gloednieuw online routeplatform rijker. Op het platform kunnen Lelystedelingen inmiddels al ruim 75 routes terugvinden. Elke drie…

Lees meer
Inzamelpunt Sportspullenbank 12 - 11 - 2021

Sportspullenbank zamelt sportspullen in via inleverpunten

Lelystedelingen kunnen voortaan hun gebruikte sportkleren en sportspullen voor de Sportspullenbank inleveren via inzamelpunten in de stad. De Sportspullenbank zorgt…

Lees meer
04 - 11 - 2021

Gevolgen coronamaatregelen voor zwembad De Koploper

Laatst bijgewerkt: maandag 15 november om 14.45 uur Op vrijdag 12 november, binnen twee weken na de laatste persconferentie, vond…

Lees meer
30 - 10 - 2021

Sport en bewegen dichterbij de inwoners door nieuwe website

Om sport en bewegen zichtbaar en bereikbaar te maken voor iedereen in Lelystad introduceerde Sportbedrijf Lelystad op dinsdag 24 augustus…

Lees meer
Samen op stap 28 - 10 - 2021

519 senioren zijn Samen op Stap gegaan

Tussen 12 juli en 30 augustus hebben 519 senioren deelgenomen aan het zomerprogramma Samen op Stap. Dit programma is door…

Lees meer
Sociaal Vitaal 15 - 10 - 2021

Senioren uit de Waterwijk en Boswijk doen mee aan de Sociaal Vitaal-fitheidstest

Ruim 200 senioren hebben deelgenomen aan de fitheidstest voor het beweegprogramma Sociaal Vitaal in de Boswijk en de Waterwijk. De…

Lees meer