Terug

Gezonde Leefstijl

Een gezonde leefstijl is meer dan sporten en bewegen alleen! Daarom vinden wij het tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021 ook van groot belang dat we aandacht besteden aan gezondheid. Dit doen we op maandag 20 september samen met onze partner GGD Flevoland en het netwerk van JOGG Lelystad.

Naast de aftrap van de Groente en Fruit campagne organiseren we een workshop Sport, Bewegen en Gezond Gewicht en een webinar Kind naar Gezonder Gewicht. Daarnaast organiseert Resto VanHarte maar liefst drie keer een Kinderkookworkshop voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar! Lees gauw verder en schrijf je in.

Webinar Kind naar Gezonder Gewicht

Het aantal kinderen met overgewicht neemt toe. Ook de wetenschappelijke kennis over overgewicht neemt toe en het is belangrijk om deze inzichten te delen. Daarom verzorgt mevrouw Van den Akker, endocrinoloog aan het Erasmus MC, op de dag van de Gezonde Leefstijl tijdens de Nationale Sportweek, een webinar over de nieuwe richtlijn overgewicht en landelijke aanpak Kind naar Gezonder Gewicht. Centraal staat nieuwe kennis, inzichten, vaardigheden en handelingsperspectieven in relatie tot oorzaken, voorkomen en behandelen van overgewicht en obesitas bij kinderen.

In het kort
Voor: jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen Jeugdgezondheidszorg van GGD Flevoland en Icare
Wanneer: Maandag 20 september 2021
Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Het is een besloten activiteit.

De organisatie van de webinar is in handen van de afdeling Jeugdgezondheidszorg van GGD Flevoland in samenwerking met JOGG Lelystad. 

Workshop Sport, Bewegen & Gezond Gewicht

Bewegen is belangrijk en draagt bij aan een gezond gewicht. We willen kinderen met een ongezond gewicht vroeg signaleren en passende zorg en ondersteuning bieden op weg naar een gezonde leefstijl. Maar wat is een gezond gewicht? Wat als kinderen geen gezond gewicht hebben? Wat betekent dat? Hoe signaleer je ongezond gewicht? Hoe ga je het gesprek aan? Wat kun je als trainer, lesgever of docent doen? Sociaal jeugdverpleegkundigen van GGD Flevoland, Anne Keizer en Sylvia Verbeek,  geven tijdens deze workshop antwoord op deze vragen.

In het kort
Voor: trainers van sportverenigingen, docenten bewegingsonderwijs po, vo, sbo, svo, zwemonderwijzers en anderen die op het gebied van bewegen werken met kinderen en jongeren
Wanneer: Maandag 20 september 2021
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Aanmelden is noodzakelijk en kan via inschrijven workshop

De organisatie van de workshop is in handen van GGD Flevoland, JOGG Lelystad en Sportbedrijf Lelystad. 

Kinderkookworkshops Resto VanHarte

Jong geleerd is oud gedaan! Aandacht bij kinderen voor gezonde voeding en een gezonde leefstijl betaalt zich straks uit in gezonde volwassenen. Dat is de reden dat Resto VanHarte tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek en tevens de Groente en Fruit campagne, kookworkshops door heel Lelystad gaat verzorgen voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. De KinderResto’s worden op maandag 20 september, dinsdag 21 september en woensdag 22 september gegeven van 15.30 tot 18.00 uur vanuit respectievelijk de wijkcentra Zuiderzee, AtolPlaza en Waterbever.

Gezond, leerzaam en lekker: daar gaat het om bij de kooklessen. Lobke Brouwer, de KinderResto-coach, een team van vrijwilligers en per workshop een groep van 10 tot 15 enthousiaste kinderen gaan lekker aan de slag!

Kinderen die interesse hebben, kunnen dit kenbaar maken bij Lobke Brouwer van Resto VanHarte door te mailen naar l.brouwer@restovanharte.nl onder vermelding van naam kind, leeftijd/groep kind, telefoonnummer, e-mailadres ouder/verzorger en dieet/allergieën kind.

De organisatie van de Kinderkookworkshop is in handen van Resto VanHarte en JOGG Lelystad.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Hendrik van der Bent, buurtsportcoach Gezondheid & Sociaal Domein, per e-mail h.vanderbent@sportbedrijf.nl.

Inschrijven

Workshop Sport, Bewegen en 
en Gezond Gewicht
Direct online inschrijven


Kinderkookworkshops
Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
Inschrijven bij per e-mail
l.brouwer@restovanharte.nl

Zwembad De Koploper 20 - 09 - 2021

Nederland, dus ook zwembad De Koploper, verder open

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 september 2021 is bekendgemaakt dat we vanaf zaterdag 25 september 2021 zonder de verplichte…

Lees meer
17 - 09 - 2021

Nationale Sportweek van start met ontsteken Lelystadse vuur

Het ‘Lelystadse vuur’ brandt en de NOC*NSF Nationale Sportweek is van start! Onder toeziend oog van de wethouder Sport Jack…

Lees meer
Frans Roose 14 - 09 - 2021

Alle fiets- en wandelroutes op één online platform

Waar kun je beter sporten en bewegen dan in de frisse buitenlucht? Op de fiets, de mountainbike of wandelend door…

Lees meer
Lennart Hess 14 - 09 - 2021

Bewoners en personeel verpleeghuizen met plezier in beweging

  “Bewegen hoort een belangrijk onderdeel van je leven te zijn, zeker als je ouder wordt”, stelt fysiotherapeut Lennart Hess…

Lees meer