Huldiging Lelystadse Sportkampioenen 2019

Veel Lelystadse sporters hebben in 2019 een bijzondere prestatie neergezet. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom organiseert Sportbedrijf Lelystad op zaterdag 7 maart 2020 een huldiging voor de Lelystadse Sportkampioenen van 2019 in het Agora Theater!

In maar liefst 9 categorieën kunnen inwoners van Lelystad hun kandidaten aanmelden:

  1. Individuele sporters tot en met 17 jaar
  2. Individuele sporters vanaf 18 jaar
  3. Teamprestatie tot en met 17 jaar
  4. Teamprestatie vanaf 18 jaar
  5. Aangepast sporten
  6. Sporttalent
  7. Maatschappelijk betrokken sportvereniging
  8. Sportinitiatief
  9. Sportiefste basisschool

Een kandidaat is iedereen die een prijs heeft gewonnen op een NK, EK, WK, in een competitie of op een schoolsporttoernooi. Een nieuwe en bijzondere categorie is het sportinitiatief van 2019. Het Sportbedrijf wil graag sportieve inwoners, verenigingen en/of instanties die met hun idee meer inwoners in beweging krijgen in het zonnetje zetten.

Voor de eerste vijf categorieën zijn geen verkiezingen. Iedereen die aangemeld is en vervolgens een uitnodiging heeft ontvangen, mag het podium in het Agora Theater betreden. Voor de categorieën sporttalent, maatschappelijk betrokken sportvereniging, sportinitiatief en sportiefste basisschool wordt wel een verkiezing gehouden. Voor het aanmelden van kandidaten voor de negen categorieën zijn criteria opgesteld.

Tijdens de huldiging op zaterdag 7 maart 2020 krijgen alle kampioenen een mooi aandenken en wordt het sporttalent, het beste sportinitiatief, de meest betrokken sportvereniging en de sportiefste basisschool uit Lelystad bekendgemaakt.

Aanmelden van kandidaten
Het aanmelden van de kandidaten kan tot en met zondag 16 februari 2020 via het online aanmeldformulier. De aanmelder en de kampioen krijgen tijdig een ontvangstbevestiging met daarin een uitnodiging om de feestelijke huldiging bij te wonen.

Iedereen is welkom op zaterdag 7 maart 2020
Op zaterdag 7 maart 2020 worden de kampioenen vanaf 14.00 uur verwacht in het stadhuis. Daarna lopen zij om 14.30 uur in een parade onder begeleiding van een brassband naar het Agora Theater. Het officiële programma in het theater start om 15.15 uur en eindigt rond 17.30 uur. Naast het toejuichen van al onze kampioenen zijn er spectaculaire optredens en is er na afloop tijd voor een hapje & drankje. Voor de kinderen is er de Kidz-dj Discoshow met een muziekquiz en danswedstrijd! Alle inwoners van Lelystad zijn uiteraard van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. De toegang is gratis. Het programma vind je hier.

De huldiging Sportkampioenen 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Lelystad, AGORA Theater, Bioscoop & Congrescentrum, sport- en gezondheidscentrum KernGezond, Jumpsquare Lelystad en Steppin Lelystad.