Terug

Inclusief Sporten

Met sport is veel te winnen! En zien bewegen doet bewegen! Daarom willen wij sport en bewegen voor iedereen zichtbaar en bereikbaar maken. In de Nationale Sportweek staat dinsdag 21 september in het teken van inclusiviteit met een Sportspullenmarkt en de Super COOL! sportavond. Op de Sportspullenmarkt kunnen inwoners met een minimum inkomen goede tweedehands sportkleren en sportmaterialen kopen. Zo maken we het voor meer Lelystedelingen mogelijk om te gaan sporten.

Sportspullenmarkt

De afgelopen weken hebben veel inwoners sportkleding en -spullen ingeleverd bij de Sportspullenbank. Tijdens de Sportspullenmarkt op dinsdag 21 september van 15.00 tot 19.00 uur in AtolPlaza (Schor 1-9) kunnen Lelystedelingen die in het bezit zijn van een toegangskaart voor een klein bedrag sportspullen kopen: 3 sportitems voor maximaal 3 euro per stuk. Naast de markt organiseren wij bij AtolPlaza nog allerlei andere gezellige sport- en beweegactiviteiten voor kinderen en jeugd tot 20 jaar.

Heb jij nog sportkleding of sportspullen over? Gooi deze niet weg, maar lever het in bij de Sportspullenbank. Meer informatie lees je op onze pagina Sportspullenbank.

Heb je interesse in de Sportspullenmarkt, maar nog geen toegangskaart? Mail dan naar Tamar Yoës Kok via t.kok@sportbedrijf.nl of bel naar 06 13 92 07 42.

De Sportspullenmarkt is mede mogelijk gemaakt de gemeente Lelystad en onze partners AV Spirit, Welzijn Lelystad, Handbalvereniging Lelystad, Roeivereniging Pontos, Youth for Christ, Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Pijler. 

Super COOL! sportavond

Een gezellige en actieve sportavond speciaal voor inwoners met een beperking. Op dinsdag 21 september van 18.30 tot 21.00 uur maak je kennis met een heleboel verschillende sporten: atletiek, steppen, American Football, handbal, honkbal, volleybal en CrossFit. De Sportavond vindt plaats op velden van SV Lelystad op Sportpark Langezand (Sportparkweg 5). De minimale leeftijd is 5 jaar.

Aanmelden is gewenst en kan bij Cathy Huitinga via chuitinga@triade-flevoland.nl. Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar Tamar Yoës Kok, buurtsportcoach Speciale Doelgroepen, t.kok@sportbedrijf.nl.

De Super COOL! sportavond is mede mogelijk gemaakt door onze partner Super COOL! Lelystad. 

(S)Cool on Wheels

In de Nationale Sportweek wordt elke dag op minimaal één basisschool de clinic (S)Cool on Wheels aangeboden. Dit is een voorlichtingsproject waarbij een docent in de klas laat zien hoe het is om met een handicap te sporten. Het project creëert bewustwording over sporten met een beperking. Tijdens de clinic ervaren kinderen zelf hoe het is om in een rolstoel te sporten en gaan ze met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal. De scholen die tijdens de Sportweek meedoen, zijn de Grundel, de Finnjol, Het Mozaiëk, de Vogelveste, de Regenboog, de Wingerd, de Albatros en de Triangel. Het Mozaiëk krijgt op dinsdag 21 september hoog bezoek van TEAM NL Sportambassadeur Bo Kramer. Tijdens de afgelopen Paralympische Spelen is zij met haar team Paralympisch Kampioen geworden! Zij vertelt haar inspirerende verhaal over top rolstoelbasketbal aan de kinderen van Het Mozaiëk.

De clinics (S)Cool on Wheels worden georganiseerd in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport en Sportservice Flevoland.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Tamar Yoës Kok, buurtsportcoach Speciale Doelgroepen, per e-mail t.kok@sportbedrijf.nl of bel naar 06 13 92 07 42.

Sportspullenmarkt

Atolplaza
Schor 1-9
15.00 tot 19.00 uur

Toegangskaart via
t.kok@sportbedrijf.nl

Super COOL! sportavond

SV Lelystad
Sportparkweg 5
18.30 tot 21.00 uur

Aanmelden via
chuitinga@triade-flevoland.nl

Zwembad De Koploper 20 - 09 - 2021

Nederland, dus ook zwembad De Koploper, verder open

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 september 2021 is bekendgemaakt dat we vanaf zaterdag 25 september 2021 zonder de verplichte…

Lees meer
17 - 09 - 2021

Nationale Sportweek van start met ontsteken Lelystadse vuur

Het ‘Lelystadse vuur’ brandt en de NOC*NSF Nationale Sportweek is van start! Onder toeziend oog van de wethouder Sport Jack…

Lees meer
Frans Roose 14 - 09 - 2021

Alle fiets- en wandelroutes op één online platform

Waar kun je beter sporten en bewegen dan in de frisse buitenlucht? Op de fiets, de mountainbike of wandelend door…

Lees meer
Lennart Hess 14 - 09 - 2021

Bewoners en personeel verpleeghuizen met plezier in beweging

  “Bewegen hoort een belangrijk onderdeel van je leven te zijn, zeker als je ouder wordt”, stelt fysiotherapeut Lennart Hess…

Lees meer