Terug

Informatie voor onze zwemmende klanten over de sluiting

Het onderstaande bericht is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 22 april 2020.

Op dinsdag 21 april 2020 zijn door het RIVM en onze premier nieuwe maatregelen genomen in verband met het coronavirus. Deze maatregelen hebben Sportbedrijf Lelystad doen besluiten om alle activiteiten te laten vervallen en alle binnensportaccommodaties te sluiten tot en met dinsdag 19 mei 2020. Voor de buitensportaccommodaties zijn de maatregelen versoepeld voor kinderen tot en met 12 jaar en voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar.

Het volledige bericht over de maatregelen van Sportbedrijf Lelystad lees je hier.

Graag brengen wij al onze zwemmende klanten op de hoogte hoe wij omgaan met de zwemlessen, de abonnementen en onze lidmaatschappen tot en met dinsdag 19 mei 2020.

Kinderen op zwemles en in maart afzwemmen

 • Deze kinderen worden automatisch geplaatst in de afzwemgroep van juni (onder voorbehoud dat we vanaf woensdag 20 mei 2020 weer open kunnen zijn).
  • De mogelijkheid bestaat dat de zwemvaardigheid is afgenomen vanwege het feit dat sinds vrijdag 13 maart geen zwemles meer is gevolgd. Aangezien het afzwemmen van een bepaald niveau dient te zijn, streven wij ernaar de kinderen eerst nog even te laten wennen. Dat doen we door ze een paar zwemlessen aan te bieden voor het afzwemmoment. Tenslotte willen wij dat uw kind natuurlijk zijn of haar zwemvaardigheid zo gauw mogelijk weer terugheeft en kan afzwemmen.
 • Voor de ouders of verzorgers die het zwemlesabonnement niet volledig betaald hebben, de toekomstige incasso’s voor het abonnement zwemlessen worden uitgesteld tot de zwemlessen weer starten.
 • Voor de ouders of verzorgers die het zwemlesabonnement voor de gesloten periode wel betaald hebben, deze periode wordt verlengd. Dat wil zeggen dat de volgende incasso pas plaatsvindt na en rekening houdend met de gesloten periode. Ouders of verzorgers maken dus geen extra kosten.

 Kinderen op zwemles en in maart, april en mei niet afzwemmen

 • Voor de ouders of verzorgers die het zwemlesabonnement niet volledig betaald hebben, de toekomstige incasso’s voor het abonnement zwemlessen worden uitgesteld tot de zwemlessen weer starten.
 • Voor de ouders of verzorgers die het zwemlesabonnement voor de gesloten periode wel betaald hebben, deze periode wordt verlengd. Dat wil zeggen dat de volgende incasso pas plaatsvindt na en rekening houdend met de gesloten periode. Ouders of verzorgers maken dus geen extra kosten.
 • Wij zijn van plan de zwemlessen tijdens de zomervakantie voort te zetten. U ontvangt daarover binnenkort een enquête.

 Klanten met een lidmaatschap die deelnemen aan doelgroepactiviteiten

 • De toekomstige incasso’s voor dit abonnement (denk aan aquasporten, Ouder & Kind zwemmen, zwangerschapszwemmen etc.) worden uitgesteld tot de activiteiten weer starten.
 • Voor degenen die het abonnement al wel betaald hebben voor de gesloten periode. De periode wordt verlengd. Dat wil zeggen dat de volgende incasso pas plaatsvindt na en rekening houdend met de gesloten periode. Dat betekent dat de mensen die al betaald hebben geen extra kosten maken.

Klanten met een abonnement recreatief zwemmen of banenzwemmen

 • De geldigheid van deze abonnementen (jaarkaarten, 25-rittenkaarten, etc.) worden met dezelfde gesloten periode verlengd.

Klanten die al deelnemen of binnenkort gaan deelnemen aan de borstcrawlcursus

 • Deze cursus wordt verplaatst. De deelnemers worden geïnformeerd over een nieuwe datum. Dat betekent dat de mensen geen extra kosten maken.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Zwemles 16 - 04 - 2021

Vakantiezwemlessen om achterstanden in te lopen

Het zwemonderwijs is gelukkig weer opgestart, maar door de coronacrisis loopt een groot aantal leerlingen wat achter. Om deze leerlingen…

Lees meer
Hulpvraag_Stichting Philadelphia 16 - 04 - 2021

Medewerkers Sportbedrijf behangen appartement

Juist nu je in coronatijd vaak thuis bent en daardoor de muren op je afkomen, is het belangrijk dat die…

Lees meer
Trimbaan heropend 13 - 04 - 2021

Opgeknapte trimbaan in Lelystad heropend

In aanwezigheid van een groot aantal leden van Batavia Swim heeft Jack Schoone, wethouder Sport en Gezondheid, zondag 11 april…

Lees meer
Beweeglessen verzorgingshuizen 31 - 03 - 2021

Verzorgingshuizen bewegen alweer 1 jaar mee

Sportbedrijf Lelystad houdt de inwoners van verzorgingshuizen ook tijdens deze lockdown in beweging. Dit dankzij de financiële bijdrage van het…

Lees meer
Werkzaamheden Trimbaan 30 - 03 - 2021

Trimbaan in Paardenbos wordt op 11 april heropend

De gemeente Lelystad en Sportbedrijf Lelystad heropenen op zondag 11 april de trimbaan in het Paardenbos. Wethouder Jack Schoone is…

Lees meer
25 - 03 - 2021

Het jaar 2020 van Sportbedrijf Lelystad

Zorgen over eigen kwetsbaarheid en die van inwoners 2020 was een jaar van hortend en stotend vooruitkomen voor Sportbedrijf Lelystad….

Lees meer
Eenzaamheid 17 - 03 - 2021

Activiteiten om eenzaamheid onder jongeren terug te dringen

Je soms eenzaam voelen is heel normaal. Veel jongeren voelen zich door de coronamaatregelen eenzamer dan normaal, doordat ze minder…

Lees meer
Zwemlesroutes 15 - 03 - 2021

Routes zwemles in beeld

Dinsdag 16 maart beginnen de zwemlessen weer. Uiteraard zijn wij hier heel blij mee, maar met de derde coronagolf op…

Lees meer
11 - 03 - 2021

Enquête over vindbaarheid wandel- en fietsroutes

Lelystad heeft een aantrekkelijke, groene buitenomgeving met een groot netwerk van fiets-, wandel-, mountainbike- en hardlooproutes. Sportbedrijf Lelystad wil deze…

Lees meer
10 - 03 - 2021

Zwembad De Koploper open voor zwemles Zwem-ABC

Goed nieuws voor kinderen tot en met 12 jaar! Ze kunnen vanaf dinsdag 16 maart 2021 weer naar zwemles in…

Lees meer