Terug

Informatie voor onze zwemmende klanten over de sluiting

Het onderstaande bericht is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 22 april 2020.

Op dinsdag 21 april 2020 zijn door het RIVM en onze premier nieuwe maatregelen genomen in verband met het coronavirus. Deze maatregelen hebben Sportbedrijf Lelystad doen besluiten om alle activiteiten te laten vervallen en alle binnensportaccommodaties te sluiten tot en met dinsdag 19 mei 2020. Voor de buitensportaccommodaties zijn de maatregelen versoepeld voor kinderen tot en met 12 jaar en voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar.

Het volledige bericht over de maatregelen van Sportbedrijf Lelystad lees je hier.

Graag brengen wij al onze zwemmende klanten op de hoogte hoe wij omgaan met de zwemlessen, de abonnementen en onze lidmaatschappen tot en met dinsdag 19 mei 2020.

Kinderen op zwemles en in maart afzwemmen

 • Deze kinderen worden automatisch geplaatst in de afzwemgroep van juni (onder voorbehoud dat we vanaf woensdag 20 mei 2020 weer open kunnen zijn).
  • De mogelijkheid bestaat dat de zwemvaardigheid is afgenomen vanwege het feit dat sinds vrijdag 13 maart geen zwemles meer is gevolgd. Aangezien het afzwemmen van een bepaald niveau dient te zijn, streven wij ernaar de kinderen eerst nog even te laten wennen. Dat doen we door ze een paar zwemlessen aan te bieden voor het afzwemmoment. Tenslotte willen wij dat uw kind natuurlijk zijn of haar zwemvaardigheid zo gauw mogelijk weer terugheeft en kan afzwemmen.
 • Voor de ouders of verzorgers die het zwemlesabonnement niet volledig betaald hebben, de toekomstige incasso’s voor het abonnement zwemlessen worden uitgesteld tot de zwemlessen weer starten.
 • Voor de ouders of verzorgers die het zwemlesabonnement voor de gesloten periode wel betaald hebben, deze periode wordt verlengd. Dat wil zeggen dat de volgende incasso pas plaatsvindt na en rekening houdend met de gesloten periode. Ouders of verzorgers maken dus geen extra kosten.

 Kinderen op zwemles en in maart, april en mei niet afzwemmen

 • Voor de ouders of verzorgers die het zwemlesabonnement niet volledig betaald hebben, de toekomstige incasso’s voor het abonnement zwemlessen worden uitgesteld tot de zwemlessen weer starten.
 • Voor de ouders of verzorgers die het zwemlesabonnement voor de gesloten periode wel betaald hebben, deze periode wordt verlengd. Dat wil zeggen dat de volgende incasso pas plaatsvindt na en rekening houdend met de gesloten periode. Ouders of verzorgers maken dus geen extra kosten.
 • Wij zijn van plan de zwemlessen tijdens de zomervakantie voort te zetten. U ontvangt daarover binnenkort een enquête.

 Klanten met een lidmaatschap die deelnemen aan doelgroepactiviteiten

 • De toekomstige incasso’s voor dit abonnement (denk aan aquasporten, Ouder & Kind zwemmen, zwangerschapszwemmen etc.) worden uitgesteld tot de activiteiten weer starten.
 • Voor degenen die het abonnement al wel betaald hebben voor de gesloten periode. De periode wordt verlengd. Dat wil zeggen dat de volgende incasso pas plaatsvindt na en rekening houdend met de gesloten periode. Dat betekent dat de mensen die al betaald hebben geen extra kosten maken.

Klanten met een abonnement recreatief zwemmen of banenzwemmen

 • De geldigheid van deze abonnementen (jaarkaarten, 25-rittenkaarten, etc.) worden met dezelfde gesloten periode verlengd.

Klanten die al deelnemen of binnenkort gaan deelnemen aan de borstcrawlcursus

 • Deze cursus wordt verplaatst. De deelnemers worden geïnformeerd over een nieuwe datum. Dat betekent dat de mensen geen extra kosten maken.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Vacature 30 - 06 - 2022

Vacature administratief medewerker Klantenservice (24 uur)

Voor onze afdeling Klantenservice zijn wij op zoek naar een nieuwe college die 24 uur per week beschikbaar is. In…

Lees meer
Zwembad De Koploper 28 - 06 - 2022

Openingstijden zwembad in de zomervakantie

In de zomervakantie van maandag 18 juli tot en met vrijdag 26 augustus is zwembad De Koploper volop open voor…

Lees meer
Vacature 27 - 06 - 2022

Vacature Lifeguard – Aquasportdocent (16-28 uur)

Sportbedrijf Lelystad is op zoek naar een enthousiaste Lifeguard-Aquasportdocent voor 16 – 28 uur per week. In deze functie ben…

Lees meer
Vacature 23 - 06 - 2022

Vacature beheerder (20-24 uur)

Hou jij onze sportaccommodaties veilig, schoon en zorg jij er daarnaast voor dat onze bezoekers in een gastvrije omgeving terechtkomen?…

Lees meer
21 - 06 - 2022

Bewegen op Maat breidt uit, voortaan twee leeftijdsgroepen

Bewegen op Maat breidt uit om jongere volwassenen te trekken. Het programma laat inwoners met een chronische beperking, zoals astma,…

Lees meer
LelyBarz Woldpark 20 - 06 - 2022

Bouw van Calisthenics- en bootcampplek ‘LelyBarz Woldpark’ van start

Lelystad krijgt nog voor de zomervakantie een Calisthenics- en bootcampplek. Bij Calisthenics gebruik je geen fitnessapparatuur maar alleen maar je…

Lees meer
Volwassenfonds Sport & Cultuur 16 - 06 - 2022

Eerste inwoners melden zich bij Volwassenfonds Sport & Cultuur

De eerste Lelystedelingen hebben zich aangemeld voor het Volwassenfonds Sport & Cultuur. Lelystad is sinds 1 mei voor een pilot…

Lees meer
07 - 06 - 2022

Zwem en speel tijdens ‘Pirates of De Koploper’

Op vrijdag 24 juni 2022 kunnen kinderen van 6 tot en met 13 jaar met minimaal zwemdiploma A zwemmen en…

Lees meer
Summer's Cool 2022 07 - 06 - 2022

Inschrijving Summer’s Cool 2022 van start

Je kan je weer inschrijven voor Summer’s Cool. Deze vakantieweken zijn speciaal voor kinderen uit gezinnen met wat minder geld….

Lees meer
Volwassenfonds Sport & Cultuur 06 - 06 - 2022

Volwassenenfonds Sport & Cultuur voor minima

Lelystedelingen met een laag inkomen kunnen bij deelname aan sportieve en culturele activiteiten voortaan een beroep doen op het Volwassenfonds…

Lees meer