Terug

Kick-off Nationale Sportweek

Sporten is gezond, verbroedert, geeft zelfvertrouwen en maakt gelukkig! Op de sportclub maak je nieuwe vriendschappen; op het veld en ernaast. Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we zoveel mogelijk inwoners van Lelystad inspireren om een leven lang te genieten van sport en bewegen. We trappen af op vrijdag 17 september 2021 met een feestelijk en sportief programma bij Batavialand en de Lelystadse basisscholen. Want jong geleerd is oud gedaan!

Het “Lelystadse vuur”

De kick-off van de NOC*NSF Nationale Sportweek begint bij Batavialand. Onder toeziend oog van de wethouder Sport Jack Schoone en een sportambassadeur van TEAM NL wordt het “Lelystadse vuur” ontstoken, geïnspireerd op het Olympisch vuur.

Sportfeest op scholen

Na dit officiële gedeelte begint de kick-off van de NOC*NSF Nationale Sportweek voor de kinderen in Lelystad. Basisscholen hebben deze dag de mogelijkheid om een film te tonen van allerlei sporten die zij tijdens de Sportweek kunnen doen. Zo willen we kinderen inspireren om in beweging te komen en een sport te ontdekken die bij hun past. Op basisschool De Sluis komt de sportambassadeur met het hele buurtsportcoachteam langs om er een sportfeest van te maken met de 10@10 Challenge. In 10 minuten ontdekken kinderen 10 verschillende sporten.

Waarom de 10@10 Challenge?

Nederlandse kinderen bewegen tegenwoordig steeds minder goed. Net iets meer dan de helft van de kinderen beweegt voldoende. Dat is niet heel veel. Naast dat sporten gewoon erg leuk en fijn is, heeft het ook een aantal andere voordelen voor een kind. Beweegt een kind genoeg, dan heeft dat een positief effect op de ontwikkeling van de motorische vaardigheden, het niveau van fitheid en natuurlijk de gezondheid.

De kick-off van de NOC*NSF Nationale Sportweek is mede mogelijk gemaakt door Batavialand, de Reddingsbrigade, OBS De Sluis en Stichting SchOOl. 

Heb je vragen over de kick-off?

Mail dan naar Tamar Yoës Kok:
t.kok@sportbedrijf.nl

Zwembad De Koploper 20 - 09 - 2021

Nederland, dus ook zwembad De Koploper, verder open

Tijdens de persconferentie van dinsdag 14 september 2021 is bekendgemaakt dat we vanaf zaterdag 25 september 2021 zonder de verplichte…

Lees meer
17 - 09 - 2021

Nationale Sportweek van start met ontsteken Lelystadse vuur

Het ‘Lelystadse vuur’ brandt en de NOC*NSF Nationale Sportweek is van start! Onder toeziend oog van de wethouder Sport Jack…

Lees meer
Frans Roose 14 - 09 - 2021

Alle fiets- en wandelroutes op één online platform

Waar kun je beter sporten en bewegen dan in de frisse buitenlucht? Op de fiets, de mountainbike of wandelend door…

Lees meer
Lennart Hess 14 - 09 - 2021

Bewoners en personeel verpleeghuizen met plezier in beweging

  “Bewegen hoort een belangrijk onderdeel van je leven te zijn, zeker als je ouder wordt”, stelt fysiotherapeut Lennart Hess…

Lees meer