Terug

Kleine versoepeling maatregelen voor buiten sporten voor kinderen en jeugd

Op dinsdag 21 april 2020 heeft het kabinet in een persconferentie laten weten dat, van het totale pakket aan maatregelen die zijn genomen in verband met de bestrijding van het coronavirus, enkele maatregelen worden versoepeld.

Voor Sportbedrijf Lelystad geldt dat alle activiteiten in ieder geval komen te vervallen tot en met dinsdag 19 mei 2020.

Ook alle binnensportaccommodaties blijven gesloten tot en met dinsdag 19 mei 2020 voor sportverenigingen, recreatiegroepen en incidentele gebruikers. Omdat de basisschoolleerlingen vanaf maandag 11 mei weer (deels) naar school mogen, geldt dit verbod niet voor de onderwijsinstellingen. De scholen zijn dus zelf verantwoordelijk of zij het bewegingsonderwijs aanbieden in een sport- of gymzaal.

De maatregel die is versoepeld betreft de sluiting van de buitensportaccommodaties. De buitensportaccommodaties mogen met ingang van woensdag 29 april 2020 onder voorwaarden open voor kinderen tot en met 12 jaar en voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Daarvoor gelden o.a. de volgende voorwaarden:

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden. Steeds geldt: geen ouders langs de lijn en thuis omkleden en douchen. De kantines en de kleedlokalen blijven dan ook gesloten. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor deze kinderen: blijf thuis.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden. Steeds geldt: geen ouders langs de lijn en thuis omkleden en douchen. De kantines en de kleedlokalen blijven dan ook gesloten. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor deze kinderen: blijf thuis.

Op dit moment zijn wij bezig om een informatiebrief op te stellen voor de sportverenigingen die gebruikmaken van de buitensportaccommodaties. Ons streven is om de brief uiterlijk vrijdag 24 april naar de verenigingen te sturen.

Kijk voor alle nieuwe maatregelen op de website van de rijksoverheid. Wij doen ons best zo snel mogelijk al onze pagina’s te voorzien van een update.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Zwemles 16 - 04 - 2021

Vakantiezwemlessen om achterstanden in te lopen

Het zwemonderwijs is gelukkig weer opgestart, maar door de coronacrisis loopt een groot aantal leerlingen wat achter. Om deze leerlingen…

Lees meer
Hulpvraag_Stichting Philadelphia 16 - 04 - 2021

Medewerkers Sportbedrijf behangen appartement

Juist nu je in coronatijd vaak thuis bent en daardoor de muren op je afkomen, is het belangrijk dat die…

Lees meer
Trimbaan heropend 13 - 04 - 2021

Opgeknapte trimbaan in Lelystad heropend

In aanwezigheid van een groot aantal leden van Batavia Swim heeft Jack Schoone, wethouder Sport en Gezondheid, zondag 11 april…

Lees meer
Beweeglessen verzorgingshuizen 31 - 03 - 2021

Verzorgingshuizen bewegen alweer 1 jaar mee

Sportbedrijf Lelystad houdt de inwoners van verzorgingshuizen ook tijdens deze lockdown in beweging. Dit dankzij de financiële bijdrage van het…

Lees meer
Werkzaamheden Trimbaan 30 - 03 - 2021

Trimbaan in Paardenbos wordt op 11 april heropend

De gemeente Lelystad en Sportbedrijf Lelystad heropenen op zondag 11 april de trimbaan in het Paardenbos. Wethouder Jack Schoone is…

Lees meer
25 - 03 - 2021

Het jaar 2020 van Sportbedrijf Lelystad

Zorgen over eigen kwetsbaarheid en die van inwoners 2020 was een jaar van hortend en stotend vooruitkomen voor Sportbedrijf Lelystad….

Lees meer
Eenzaamheid 17 - 03 - 2021

Activiteiten om eenzaamheid onder jongeren terug te dringen

Je soms eenzaam voelen is heel normaal. Veel jongeren voelen zich door de coronamaatregelen eenzamer dan normaal, doordat ze minder…

Lees meer
Zwemlesroutes 15 - 03 - 2021

Routes zwemles in beeld

Dinsdag 16 maart beginnen de zwemlessen weer. Uiteraard zijn wij hier heel blij mee, maar met de derde coronagolf op…

Lees meer
11 - 03 - 2021

Enquête over vindbaarheid wandel- en fietsroutes

Lelystad heeft een aantrekkelijke, groene buitenomgeving met een groot netwerk van fiets-, wandel-, mountainbike- en hardlooproutes. Sportbedrijf Lelystad wil deze…

Lees meer
10 - 03 - 2021

Zwembad De Koploper open voor zwemles Zwem-ABC

Goed nieuws voor kinderen tot en met 12 jaar! Ze kunnen vanaf dinsdag 16 maart 2021 weer naar zwemles in…

Lees meer