Terug

Klimmen - Sportbedrijf Lelystad

Grenzen verleggen? Beklim dan de hoogste berg in Sportcentrum De Koploper. In ons vlakke Nederland hebben we klimmuren. Klimmen in een klimmuur is volkomen veilig en erg leuk. Heeft u nog nooit of een enkele keer geklommen en wilt u graag meer leren over klimmen? Dan is onze klimcursus iets voor u.

Klimcursus

In deze cursus leert u hoe u veilig en zelfstandig in de klimmuur kunt klimmen. Aan de orde komen het zekeren, het omgaan met de hoogte en natuurlijk heel veel klimtechnieken. Met uw handen en voeten klimt u via klimgrepen omhoog. U leert vertrouwen op uw eigen kracht en techniek. De klimcursus bestaat uit 3 avonden van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is mogelijk vanaf 15 jaar. De kosten voor de cursus bedragen € 69,60 per persoon. Aantal deelnemers: 8 tot 12. De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

Klimcursus ouder en kind

Natuurlijk is het bijzonder leuk om samen te leren klimmen. Dit schept een band, maar het kan ook een goede training zijn voor een gezamenlijke vakantie. Een cursus voor ouder en kind is op aanvraag.

Voorklimmen

Het Sportbedrijf biedt klimmers die al klimervaring hebben de mogelijkheid om de klimcursus over te slaan. De klimmer laat de vaardigheden zien aan de kliminstructeur tijdens een klim/zekerproef van ongeveer een half uur. Dit noemen wij het voorklimmen.

Een voorklimafspraak vindt plaats onder toezicht van een kliminstructeur. Wanneer de kliminstructeur de vaardigheden voldoende acht wordt er een klimvaardigheidsbewijs afgegeven.
Het uitgeven van dit bewijs en het voorklimmen kost € 16,15.

Wilt u zich aanmelden voor een klimcursus of wilt u meer informatie? Vul dan het contactformulier in of loop even binnen bij de klantenservice in Sportcentrum De Koploper.

Impressie klimmen

Bekijk onze film om een indruk te krijgen van de klimsport.

Sportcentrum De Koploper
Badweg 21
8223 PA Lelystad

Zwembad De Koploper 14 - 02 - 2020

Zo houden wij alles veilig

Veiligheid en hygiëne boven alles, dat is één van de motto’s van het Sportbedrijf Lelystad. Al eerder deden we een…

Lees meer
13 - 02 - 2020

Vacature coördinator Sportprogrammering

Ben jij een ster in het bedenken van nieuwe en eigentijdse sport- en beweegactiviteiten? Heb jij een frisse kijk op…

Lees meer
11 - 02 - 2020

Samen naar een vitaal Lelystad!

Al 20 jaar bouwt Sportbedrijf Lelystad mee aan een vitale stad. Een stad waarin iedereen sportief mee kan doen. Een…

Lees meer
11 - 02 - 2020

Nieuwe website Sportbedrijf Lelystad

Welkom op onze nieuwe website! We hopen dat we met onze nieuwe website en de aanpassingen die we hebben gedaan…

Lees meer