Terug

Mondkapjesplicht vanaf dinsdag 1 december

Laatst gewijzigd: 8-12-2020

Het kabinet heeft besloten om vanaf dinsdag 1 december op bepaalde locaties een mondkapjesplicht in te stellen voor iedereen vanaf 13 jaar. Dit moet helpen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De verplichting geldt onder meer in winkels, theaters en musea. Bovendien riskeren niet-dragers van een mondkapje een boete van maximaal € 95,00. In het nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid lees je meer over de invoering van de verplichting tot het dragen van een mondkapje.

Ook voor de sport heeft deze mondkapjesplicht gevolgen. Het dringende advies om een mondkapje te dragen in Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden wordt vanaf dinsdag 1 december omgezet tot een verplichting.

Waar geldt de mondkapjesplicht?

In deze ruimtes is het vanaf dinsdag 1 december verplicht om een mondkapje te dragen:

  • Entree
  • Centrale hal
  • Kleedkamers en -gangen

Na het omkleden, dus wanneer je gaat sporten, ben je niet langer verplicht om een mondkapje te dragen. Ouders/verzorgers van kinderen op zwemles zijn altijd verplicht om een mondkapje te dragen, dus ook in het zwembad.

Geen mondkapje, geen toegang

Bezoekers die geen mondkapje dragen, vragen wij bij binnenkomst om er alsnog eentje op te zetten. Geen mondkapje mee of je wilt geen mondkapje op? Dan verzoeken wij je om onze accommodatie te verlaten. Wij rekenen op jouw medewerking, want alleen samen krijgen wij het coronavirus onder controle. De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten.

Uitzonderingen

Mensen die door hun beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen vormen een uitzondering op de regel. Deze bezoekers moeten dan wel kunnen aantonen waarom zij geen mondkapje hoeven te dragen. Op de website van de Rijksoverheid lees je  hier meer over.

Overige regels

Naast het dragen van een mondkapje blijft het ook van groot belang om bijvoorbeeld de 1,5 meter afstandsregel overal na te leven. Op onze pagina ‘Coronaregels en informatie pagina’ vind je een overzicht van al onze geldende regels.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Sport in Lelystad 23 - 07 - 2021

Sportclubs kunnen vanaf nu hun sportaanbod aanmaken voor de Nationale Sportweek 2021

Lelystadse sportclubs kunnen vanaf nu hun sportaanbod voor de Nationale Sportweek kenbaar maken via Clubbase. De sportclubs organiseren tijdens dit…

Lees meer
Vacature 20 - 07 - 2021

Vacature Zwemonderwijzer Zwem-ABC en Aquasport

Wil jij werken bij het leukste zwembad van Flevoland? Sta jij graag in het water en langs de badrand? Wil…

Lees meer
Wetboeken 13 - 07 - 2021

Sportverenigingen profiteren van voordelig tarief bij noodzakelijke aanpassing statuten

Sinds 1 juli is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van kracht en alle verenigingen en stichtingen zijn verplicht…

Lees meer
Ouder & Kind zwemmen 07 - 07 - 2021

Ouder & Kind zwemmen: de leukste voorbereiding op zwemles

Met zwemmen kun je niet vroeg genoeg beginnen, want wat is er leuker voor een kind dan waterpret? Zodra jouw…

Lees meer
Digitale vereniginsbijeenkomst 05 - 07 - 2021

Sportclubs bijgepraat over Clubbase, ledenbinding én ledenbehoud en de Nationale Sportweek

Sportclubs bijgepraat over Clubbase, ledenbinding én ledenbehoud en de Nationale Sportweek Sportbedrijf Lelystad heeft op dinsdag 29 juni de sportaanbieders…

Lees meer
Badenkaartactie 01 - 07 - 2021

Zwem en eet voordelig met onze badenkaartactie

Deze zomer krijg je trek in recreatief zwemmen. Met onze badenkaartactie krijg je namelijk allerlei voordeeltjes in restaurant De Inloper….

Lees meer
Oldstars tennis 30 - 06 - 2021

Tennisvereniging ITL start op 8 juli met OldStars tennis

Ouderen ((60-plussers) in Lelystad kunnen vanaf donderdagochtend 8 juli wekelijks meedoen aan OldStars tennis bij tennisvereniging ITL. Deze clinic is…

Lees meer
Jeugdfonds Sport & Cultuur 30 - 06 - 2021

Op zwemles door steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Leren zwemmen is van levensbelang in een waterrijk land als Nederland, met al zijn vijvers, meren, rivieren en de zee….

Lees meer
29 - 06 - 2021

Openingstijden zwembad De Koploper in de zomervakantie

De openingstijden van zwembad De Koploper voor de zomervakantie (maandag 12 juli tot en met zondag 22 augustus) zijn bekend….

Lees meer
Recreatief zwemmen 24 - 06 - 2021

Recreatief zwemmen in de zomervakantie

Vanaf maandag 12 juli tot en met zondag 22 augustus 2021 is zomervakantie. We hebben dan aangepaste openingstijden in ons…

Lees meer