Nationale Sportweek 2018

Succesvolle editie van de Nationale Sportweek in Lelystad

Tijdens de Nationale Sportweek 2018 organiseerde Sportbedrijf Lelystad, in samenwerking met verschillende Lelystadse verenigingen, diverse clinics op scholen, bij sportverenigingen en in Sportcentrum De Koploper. Jong en oud konden gedurende de Nationale Sportweek, die dit jaar van 15 t/m 29 september plaatsvond, kennismaken met verschillende sporten zoals hockey, bootcamp, tennis, voetbal, Crossfit, floorball en klimmen. De Nationale Sportweek wordt ieder jaar georganiseerd, zodat verenigingen hun aanbod kunnen laten zien en mensen kunnen ontdekken welke sport(en) ze leuk vinden.

Enthousiaste kinderen
Sportwijkwerker Timo Hoenderboom is de coördinator van de Nationale Sportweek in Lelystad: “Dit jaar was de Nationale Sportweek een groot succes. Basisschoolkinderen hebben zeer enthousiast meegedaan aan verschillende sporten, onder meer op school. Lelystadse verenigingen hebben op de scholen tijdens de gymlessen superleuke clinics aangeboden. De meeste kinderen waren zichtbaar enthousiast en genoten volop! Dit gold eveneens voor het aanbod van basketbal, voetbal, klimmen en judo tijdens de openingsdag op zaterdag 15 september in De Koploper. Meerdere kinderen zijn zelfs lid geworden van een sportvereniging.”

Sporten is meer dan alleen bewegen
Timo Hoenderboom: “Kennismaken met sport biedt mensen inzicht in wat men leuk vindt en op structurele basis zorgt het voor meer sporters of behoud van sportdeelname. Sport maakt mensen enthousiast, vergroot de kans op sociaal contact en kan een positief effect op de gezondheid hebben.” De Nationale Sportweek is daarom de perfecte gelegenheid om op een zeer laagdrempelige manier kennis te maken met allerlei vormen van sport en bewegen.”