Terug

Nederland weer in beweging! Competities en publiek weer toegestaan

Laatst bijgewerkt: woensdag 26 januari 2022 om 08.28 uur

Tijdens de persconferentie van dinsdag 25 januari januari kwam het nieuwe kabinet met nog meer goed nieuws voor sport en bewegen. De sport was op zaterdag 15 januari grotendeels al opengegaan, maar per woensdag 26 januari zijn ook weer sportwedstrijden buiten clubverband toegestaan. Competities kunnen dus weer worden opgestart. Ook is publiek bij sportwedstrijden en bij de zwemlessen weer toegestaan.

Meer bewegingsvrijheid voor sportclubs
Dat de competities weer opgestart kunnen worden is fantastisch nieuws, want teams kunnen nu weer met gerichte doelstellingen aan de slag gaan. Natuurlijk hebben we nog wel te maken met een aantal voorwaarden. Je leest ze hieronder:

  • Het coronatoegangsbewijs blijft vanaf 18 jaar verplicht bij sport binnen.
    • Er zijn uitzonderingen. Deze zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid: ‘Corona en sport’.
    • Op de buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld kleedkamers of toiletten.
  • De sportkantines op binnen- en buitensportlocaties zijn open tot 22.00 uur.
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
  • Tijdens het sporten hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. Daarna geldt deze regel wel voor de sporters vanaf 18 jaar.
  • De basisregels blijven van kracht.
  • Er is geen maximale groepsgrootte meer bij binnen- en buitensport of sporten in de openbare ruimte.

Tijdens de zwemles; weer op de tribune of in het restaurant
In zwembad De Koploper is het tijdens de zwemlessen weer toegestaan om op de tribune te gaan zitten. Ook is restaurant De Inloper weer open. In het restaurant vragen wij onze gasten van 13 jaar en ouder om het coronatoegangsbewijs. Ook is hier voor deze leeftijdsgroep het dragen van een mondkapje verplicht, tenzij je aan een tafeltje zit. Voor het wegbrengen naar  zwemles en het weer ophalen gelden de coronapascheck en de mondkapjesplicht voor bezoekers vanaf 18 jaar.

Alle basisregels en informatie over de zwemlessen staan op onze pagina www.sportbedrijf.nl/coronaregels. Reserveren voor jouw spetterende activiteit is weer mogelijk en noodzakelijk via www.mijn.sportbedrijf.nl.

Betalingen
Vanwege de overgang van het nieuwe systeem hebben we nog niet geïncasseerd. Dit geldt voor de periode van de maand december en een deel van januari. De gesloten periode brengen we in ieder geval niet in rekening. Op het moment dat we weer gaan incasseren, brengen we je per e-mail op de hoogte.

Klanten met een badenkaart
Zwembad De Koploper was gesloten vanaf zondag 19 december 2021 t/m vrijdag 14 januari 2022. De geldigheid van jouw 10- en 25-badenkaarten (incl. halfjaar- en jaarkaarten) verlengen wij op jouw verzoek. Hiervoor kun je een e-mail sturen naar klantenservice@sportbedrijf.nl. Houd er rekening mee dat het wat langer kan duren voordat je een antwoord krijgt.

Zwemles

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Vacature 30 - 06 - 2022

Vacature administratief medewerker Klantenservice (24 uur)

Voor onze afdeling Klantenservice zijn wij op zoek naar een nieuwe college die 24 uur per week beschikbaar is. In…

Lees meer
Zwembad De Koploper 28 - 06 - 2022

Openingstijden zwembad in de zomervakantie

In de zomervakantie van maandag 18 juli tot en met vrijdag 26 augustus is zwembad De Koploper volop open voor…

Lees meer
Vacature 27 - 06 - 2022

Vacature Lifeguard – Aquasportdocent (16-28 uur)

Sportbedrijf Lelystad is op zoek naar een enthousiaste Lifeguard-Aquasportdocent voor 16 – 28 uur per week. In deze functie ben…

Lees meer
Vacature 23 - 06 - 2022

Vacature beheerder (20-24 uur)

Hou jij onze sportaccommodaties veilig, schoon en zorg jij er daarnaast voor dat onze bezoekers in een gastvrije omgeving terechtkomen?…

Lees meer
21 - 06 - 2022

Bewegen op Maat breidt uit, voortaan twee leeftijdsgroepen

Bewegen op Maat breidt uit om jongere volwassenen te trekken. Het programma laat inwoners met een chronische beperking, zoals astma,…

Lees meer
LelyBarz Woldpark 20 - 06 - 2022

Bouw van Calisthenics- en bootcampplek ‘LelyBarz Woldpark’ van start

Lelystad krijgt nog voor de zomervakantie een Calisthenics- en bootcampplek. Bij Calisthenics gebruik je geen fitnessapparatuur maar alleen maar je…

Lees meer
Volwassenfonds Sport & Cultuur 16 - 06 - 2022

Eerste inwoners melden zich bij Volwassenfonds Sport & Cultuur

De eerste Lelystedelingen hebben zich aangemeld voor het Volwassenfonds Sport & Cultuur. Lelystad is sinds 1 mei voor een pilot…

Lees meer
07 - 06 - 2022

Zwem en speel tijdens ‘Pirates of De Koploper’

Op vrijdag 24 juni 2022 kunnen kinderen van 6 tot en met 13 jaar met minimaal zwemdiploma A zwemmen en…

Lees meer
Summer's Cool 2022 07 - 06 - 2022

Inschrijving Summer’s Cool 2022 van start

Je kan je weer inschrijven voor Summer’s Cool. Deze vakantieweken zijn speciaal voor kinderen uit gezinnen met wat minder geld….

Lees meer
Volwassenfonds Sport & Cultuur 06 - 06 - 2022

Volwassenenfonds Sport & Cultuur voor minima

Lelystedelingen met een laag inkomen kunnen bij deelname aan sportieve en culturele activiteiten voortaan een beroep doen op het Volwassenfonds…

Lees meer