Terug

Nieuwe maatregelen: zwembad De Koploper gesloten

Op dinsdag 3 november hebben minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge in een persconferentie aangegeven dat er met ingang van woensdag 4 november om 22.00 uur een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown ingaat. Deze tijdelijke verzwaring duurt in ieder geval tot en met woensdag 18 november. De tijdelijke verzwaring heeft onder andere gevolgen voor de openstelling van zwembad De Koploper en op de groepsgrootte bij het sporten.

Graag informeren wij onze zwemmende klanten en onze sportverenigingen en huurders over de nieuwe maatregelen en de gevolgen daarvan voor de sportende inwoners in Lelystad.

Zwembad De Koploper gesloten

Helaas is zwembad De Koploper met ingang van woensdag 4 november 22.00 uur gesloten. Dit betekent dat alle zwembadactiviteiten komen te vervallen tot en met woensdag 18 november. Graag lichten wij het een en ander verder toe.

Afzwemmen en betaling zwemles
Heeft jouw zoon of dochter net te horen gekregen dat hij/zij naar de afzwemgroep mag in november? Dan verplaatsen wij jouw kind naar de afzwemgroep in december (onder voorbehoud dat we vanaf donderdag 19 november 2020 weer open kunnen zijn). De data voor de afzwemgroep zijn als volgt: zaterdag 21 november (oefenzwemmen), zaterdag 28 november (oefenzwemmen), zaterdag 5 december (oefenzwemmen), zaterdag 12 december (proefzwemmen) en zaterdag 19 december (afzwemmen).

De betaling van de zwemleskaart in de maand november laten wij doorgaan en heeft in sommige gevallen al plaatsgevonden. De maand december komt te vervallen en wordt dan ook niet geïncasseerd (bij automatische incasso).

Wat doen wij met het lidmaatschap/badenkaart?
Wij begrijpen dat het sluiten van de zwembaden geen leuke maatregel is en dat jij vragen hebt over jouw lidmaatschap of badenkaart. Hoe wij omgaan met jouw betaling leggen wij hieronder aan je uit. Daarnaast verzoeken wij eventuele vragen te e-mailen naar: klantenservice@sportbedrijf.nl.

Klanten met een lidmaatschap
De (toekomstige) incasso voor dit lidmaatschap (denk aan aquasporten, Ouder & Kind zwemmen, zwangerschapszwemmen etc.) loopt door. Je hebt daarbij drie keuzes:

  1. Je doneert de ‘gemiste lessen’ aan Sportbedrijf Lelystad. Hiermee steun je de sport in Lelystad.
  2. Je haalt de ‘gemiste lessen’ in binnen de door jouw gekozen betalingstermijn.
  3. Je kunt de ‘gemiste lessen’, binnen de sluitingsperiode, na opening ophalen bij de receptie. Dit kan tot en met uiterlijk zondag 31 januari 2021.

Klanten met een abonnement
De geldigheid van deze abonnementen (jaarkaarten, 25-rittenkaarten etc.) lopen door. De ritten mag je altijd doneren aan Sportbedrijf Lelystad. Daarmee steun je de sport in Lelystad.

Let op! Zoals in de persconferentie is aangegeven, geldt deze sluiting van de zwembaden in ieder geval tot en met woensdag 18 november. De komende twee weken wordt duidelijk of dit nog langer gaat duren.

Horeca De Inloper

De horeca in Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden is met ingang van dinsdag 29 september gesloten. We weten helaas nog niet wanneer beide restaurants weer opengaan.

Verenigingen en huurders accommodaties

De maatregelen aangaande het coronavirus en sport zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid. Daarnaast hebben wij ons protocol aangepast en deze is te vinden op onze pagina ‘Alles over het coronavirus’.

  • Alle verenigingen worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd door Esmee Smit (verenigingsondersteuner). Mail voor vragen naar e.smit@sportbedrijf.nl.
  • Alle huurders van sportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Mail voor vragen naar klantenservice@sportbedrijf.nl.
Banenzwemmen in De Koploper

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Zwemles 16 - 04 - 2021

Vakantiezwemlessen om achterstanden in te lopen

Het zwemonderwijs is gelukkig weer opgestart, maar door de coronacrisis loopt een groot aantal leerlingen wat achter. Om deze leerlingen…

Lees meer
Hulpvraag_Stichting Philadelphia 16 - 04 - 2021

Medewerkers Sportbedrijf behangen appartement

Juist nu je in coronatijd vaak thuis bent en daardoor de muren op je afkomen, is het belangrijk dat die…

Lees meer
Trimbaan heropend 13 - 04 - 2021

Opgeknapte trimbaan in Lelystad heropend

In aanwezigheid van een groot aantal leden van Batavia Swim heeft Jack Schoone, wethouder Sport en Gezondheid, zondag 11 april…

Lees meer
Beweeglessen verzorgingshuizen 31 - 03 - 2021

Verzorgingshuizen bewegen alweer 1 jaar mee

Sportbedrijf Lelystad houdt de inwoners van verzorgingshuizen ook tijdens deze lockdown in beweging. Dit dankzij de financiële bijdrage van het…

Lees meer
Werkzaamheden Trimbaan 30 - 03 - 2021

Trimbaan in Paardenbos wordt op 11 april heropend

De gemeente Lelystad en Sportbedrijf Lelystad heropenen op zondag 11 april de trimbaan in het Paardenbos. Wethouder Jack Schoone is…

Lees meer
25 - 03 - 2021

Het jaar 2020 van Sportbedrijf Lelystad

Zorgen over eigen kwetsbaarheid en die van inwoners 2020 was een jaar van hortend en stotend vooruitkomen voor Sportbedrijf Lelystad….

Lees meer
Eenzaamheid 17 - 03 - 2021

Activiteiten om eenzaamheid onder jongeren terug te dringen

Je soms eenzaam voelen is heel normaal. Veel jongeren voelen zich door de coronamaatregelen eenzamer dan normaal, doordat ze minder…

Lees meer
Zwemlesroutes 15 - 03 - 2021

Routes zwemles in beeld

Dinsdag 16 maart beginnen de zwemlessen weer. Uiteraard zijn wij hier heel blij mee, maar met de derde coronagolf op…

Lees meer
11 - 03 - 2021

Enquête over vindbaarheid wandel- en fietsroutes

Lelystad heeft een aantrekkelijke, groene buitenomgeving met een groot netwerk van fiets-, wandel-, mountainbike- en hardlooproutes. Sportbedrijf Lelystad wil deze…

Lees meer
10 - 03 - 2021

Zwembad De Koploper open voor zwemles Zwem-ABC

Goed nieuws voor kinderen tot en met 12 jaar! Ze kunnen vanaf dinsdag 16 maart 2021 weer naar zwemles in…

Lees meer