De buiten waterspeeltuin feestelijk geopend

Het is nu officieel: Lelystad heeft er een spectaculaire buiten waterspeeltuin bij. De nieuwe watersensatie van zwembad De Koploper is op woensdag 24 mei feestelijk geopend. Wethouder Sport John van den Heuvel en Marcel van Dongen, directeur van Sportbedrijf Lelystad spoten gezamenlijk met een brandslang de waterspeeltuin open.

Met de buiten waterspeeltuin is een wens van veel bezoekers van zwembad De Koploper in vervulling gegaan. Na een behoeftenonderzoek in 2015 en de bouwplannen in 2016, is de buiten waterspeeltuin nu echt een feit.

 

Wethouder Van den Heuvel van de gemeente Lelystad opende de waterspeeltuin en wenste alle kinderen heel veel speelplezier toe. Van den Heuvel: “Er is iets moois bijgekomen voor de kinderen, namelijk een waterspeeltuin. De Koploper bood natuurlijk al heel veel aan op het gebied van sport en spel. Ik vind dat de waterspeeltuin echt een verrijking is van het aanbod voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ik wil alle mensen van De Koploper dan ook van harte feliciteren met hun nieuwe aanwinst.”

Familieglijbaan en sproeiers
De waterspeeltuin heeft een activiteitentoren met op iedere hoek een uniek waterspeeltoestel. Zo is er een kantelemmer die het water langs allerlei gootjes, watertafels en andere speelelementen voert. De waterspeeltuin is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en uiteraard hun ouders. Er is een familieglijbaan van maar liefst 3 meter breed en 11,5 meter lang. Naast de activiteitentoren en de familieglijbaan is er ook een speelplaats met interactieve sproeiers.

De helft van het jaar open
In de periode van 1 april tot 1 oktober is de buiten waterspeeltuin geopend. Bij mooi weer, te denken valt aan een graad of 20 of hoger, zijn alle speelelementen inclusief de glijbaan met water gevuld. Bij minder mooi weer zijn alleen de speelelementen in werking.

Hoofd Exploitatie, Marco van de Water van Sportbedrijf Lelystad legt uit: “Bij het vullen van de waterelementen houden we rekening met het weer en met het aantal bezoekers. Natuurlijk kunnen bezoekers ook altijd nog terecht in het Recreatiebad en/of het Piratenbad, afhankelijk van de openingstijden. Met de komst van de buiten waterspeeltuin is er weer genoeg watersensatie voor een spetterende zwemmiddag in De Koploper.”

De waterspeeltuin is open van maandag t/m vrijdag van 10.30 – 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur.

Zie ook het artikel van de FlevoPost en de video van Omroep Flevoland.