Help mee: eerst douchen, dan een frisse duik in het zwembad!

Sportbedrijf Lelystad beheert vele binnen- en buitensportaccommodaties in Lelystad. Een van de grootste is zwembad De Koploper, waar meer dan 350.000 bezoekers per jaar plezier beleven aan recreatief zwemmen, banenzwemmen, aquasporten en nog veel meer. Hygiëne staat bij ons hoog in het vaandel. Wij doen ons uiterste best om het zwembad schoon te houden. En u kunt ons zelfs een beetje helpen!

Hoe werkt het dan?
Het schoonhouden van het zwembadwater is voor ons een dagelijkse taak. Met chloor gaan wij de vervuiling die in het water terechtkomt door zwemkleding, gel, crèmes en cosmetica te lijf. Hoe meer vervuiling in het zwembadwater, hoe meer chloor we in het water moeten doen om het water schoon te houden en hoe meer kans er is op rode en/of prikkelende ogen. Hoe schoner het zwembadwater, hoe minder mensen last krijgen van hun ogen. En schoon zwembadwater is niet alleen beter voor onze ogen, maar ook voor het milieu. Bij minder vuil hoeven we minder desinfecterende middelen te gebruiken.

Hoe kunt u ons helpen?
Alle kleine beetjes helpen. Daarom hebben we in de afgelopen weken via stickers rondom de douches aandacht gevraagd voor dit onderwerp. Door te douchen wordt een deel van de vervuiling al weggespoeld en komt niet meer in het zwembadwater terecht. Even douchen dus voor het zwemmen!