Eerste Sport- en Cultuurweek brengt inwoners in beweging

Lelystad staat eind september in het teken van sport en cultuur. Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 september is de allereerste Sport- en Cultuurweek. Het evenement, een afgeleide van de landelijke Nationale Sportweek van NOC*NSF, wordt georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad en Kubus. Inwoners (jong en oud) genieten gratis van diverse workshops. Daarbij kan je ook nog eens een fiets winnen! Op het programma staan:

  • Sport
  • Dans
  • Theater
  • Muziek
  • Kunst

(Tekst gaat onder de foto door)

Opening Sport- en Cultuurweek

De aftrap van de Sport- en Cultuurweek is op zaterdag 21 september om 13:00 uur in De Koploper. Dan zijn er naast de activiteiten die op het programma staan ook creatieve workshops. Sportievelingen worden uitgenodigd om te gaan freerunnen en inspiratie doe je op bij de informatiekraampjes van diverse verenigingen. De kinderen leven zich uit op springkussens of doen mee aan leuke speelactiviteiten.

Win een fiets / gratis zwemmen

Na de aftrap, trap je zelf op de fiets verder. Je gaat langs bij verschillende aanbieders van sport en cultuur. Vergeet niet je fietsroutekaart mee te nemen. De stickers, die je bij elk bezoek krijgt, plak je op deze routekaart. Bij een volle kaart maak je kans op een fiets. Meer hierover op onze speciale Sport- en Cultuurweek pagina. Een volle fietsroutekaart levert sowieso een gratis entreekaartje voor zwembad De Koploper op.

Inspireren en gezondheid

De verschillende sportverengingen en culturele organisaties houden open huis om de inwoners te laten inspireren. Ook benadrukken ze het belang van een gezonde leefstijl, die uitstekend samengaat met sport en cultuur.

Afsluiting

De afsluiting van de Sport- en Cultuurweek is op zondag 29 september. Dan is er op het Aron Winter Cruijff Court bij Atolplaza muziek, voetbal, dans en meer. Lelykracht organiseert deze toffe activiteiten. Kinderen en jeugd tussen de 6 en 18 jaar zijn van harte uitgenodigd. Deelname is gratis.