“Elk jaar een eer om Summer’s Cool te organiseren”

Kinderen in Lelystad die niet op vakantie gaan, kunnen elk jaar meedoen aan Summer’s Cool. Ook in 2019 organiseert Sportbedrijf Lelystad, in samenwerking met Kubus en FlevoMeer Bibliotheek, weer een leuke en leerzame vakantieweek met sportieve, culturele en educatieve activiteiten. Coördinator Timo Hoenderboom van het Sportbedrijf blikt terug en kijkt vooruit naar de volgende Summer’s Cool.

“Het is elk jaar weer een eer om een waardevolle bijdrage te mogen leveren aan Summer’s Cool”, vertelt Timo Hoenderboom. “We willen met dit project kinderen de kans geven om vrienden te maken, interesses te ontdekken en nieuwe dingen te leren. In 2019 organiseren we Summer’s Cool twee weken voor kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar, één week voor jongens en meiden van 7 t/m 9 jaar en één week voor de doelgroep 15 t/m 18 jaar. De vakantieweek staat dit jaar in het teken van het thema ‘in je element’, verwijzend naar de elementen aarde, vuur, water en lucht. De activiteiten hebben dan ook allemaal een link met één van deze elementen.”

Stralende kinderen en ouders
“Wat ik het mooiste vind, is dat we kinderen en ouders na afloop zichtbaar zien stralen en dit ook terugkrijgen. Een mooi voorbeeld was afgelopen jaar, waarbij wij na Summer’s Cool kaarten, bedankjes en lieve woorden ontvingen. Voor het geluk van de deelnemers, daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.”

 

De foto is gemaakt tijdens Summer’s Cool 2018.