Help ons om ouderen te helpen

Sportbedrijf Lelystad zoekt ondersteuning voor een project dat onder ouderen eenzaamheid bestrijdt en vitaliteit bevordert. Het project ‘De Derde Helft’ is afhankelijk van de inzet van zowel sportclubs als ouderen zelf.

Verenigingen en ouderen die in het clubhuis activiteiten organiseren, daar komt het project op neer. Van sportieve tot culturele activiteiten, alles kan en mag. “Dóór en voor ouderen bij de sportvereniging”, zegt initiatiefnemer Nationaal Ouderenfonds over het project. De vereniging wordt een ontmoetingsplek waar eenzaamheid wordt voorkomen en bestreden en waar ouderen vitaler worden. Daarnaast wordt hun sociale netwerk vergroot.

Ook kansen voor verenigingen
Buurtsportcoach Mitchell Tollenaar denkt dat ook sportclubs baat hebben bij het project: “Verenigingen biedt het ook nieuwe kansen. Zij kunnen ouderen op een actieve manier verbinden met hun vereniging en vrijwilligers werven.”

Doe mee!
Bent u net als buurtsportcoach Mitchell Tollenaar ook enthousiast? En lijkt het u leuk om iets te organiseren tijdens De Derde Helft? Mail dan naar: m.tollenaar@sportbedrijf.nl.