Infomarkt Gezonde Leefstijl in Kempenaar zeer goed bezocht

Op zaterdag 29 september 2018 organiseerden Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad in winkelcentrum Kempenaar de gratis Infomarkt Gezonde Leefstijl. Hier konden de bewoners uit Kempenaar, Kogge en uiteraard de omringende wijken van Lelystad, zich oriënteren op een gezonde leefstijl door kennis te maken met verschillende lokale organisaties die de gezonde leefstijl ondersteunen.

 

 

De Infomarkt Gezonde Leefstijl werd geopend door wethouder Nelly den Os. Zij benadrukte dat een gezonde leefstijl voor iedereen van belang is en dat iedereen een persoonlijk doel kan bereiken met grote maar ook met kleine aanpassingen in de leefstijl. Om de dag goed te beginnen kregen de al aanwezige bezoekers als officiële openingshandeling een gezonde appel door haar uitgereikt.

Ruim 15 organisaties uit Lelystad presenteerden zich en informeerden bewoners over alles rondom een gezonde leefstijl. Zo konden de bezoekers een voedingscheck laten doen of zelfs een conditietest. Ook kon men ieder uur met een diëtiste de supermarkt ontdekken tijdens een ‘supermarktsafari’. Welke  producten ondersteunen een gezond dieet? Waar kun je op letten bij de aankoop van voeding? Albert Heijn Kempenaar ondersteunde de activiteiten tijdens de Infomarkt met gratis fruit en flessen water.

Een sportieve en gezonde wijk
Naast de aanwezigheid van verschillende sport-, beweeg- en gezondheidsorganisaties gaan de organiserende partijen, Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad, het komende jaar met de bewoners uit de wijken Kempenaar en Kogge in gesprek. Hiermee willen zij de wensen en behoeften in kaart brengen die bewoners nodig hebben voor een actieve(re) en gezonde(re) leefstijl.

Remco de Kort, sportconsulent van Sportbedrijf Lelystad, vertelt: “Het komende jaar willen wij in Kempenaar/Kogge sport- en beweegactiviteiten gaan organiseren voor verschillende doelgroepen, zoals voor volwassenen of mensen met een beperking. Het is van belang om dit samen met de bewoners te doen, zodat we de juiste activiteiten organiseren.” Naast sporten en bewegen is een gezonde(re) leefstijl ook belangrijk om weer goed in je vel te zitten. Leefstijlwijkcoach Manon Geerlings van Welzijn Lelystad legt uit: “Het is vaak een combinatie van verschillende factoren. Daarom willen wij ook achterhalen welke leefstijlactiviteiten nodig zijn om bewoners uit wijken Kempenaar/Kogge fitter en vitaler te krijgen. Deze Infomarkt Gezonde Leefstijl was daar het begin van. Er zullen nog meer (kleinere) activiteiten volgen.”