Inschrijven Scholierensport van start

Scholierensport is een sportkennismakingsprogramma voor peuters, kleuters, leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs in Lelystad. Het aanbod aan activiteiten is ook dit jaar groot en divers: van yoga tot golf en van gitaarles tot zelfverdediging. Op de nieuwe website www.scholierensport.nl is het hele aanbod te bekijken en kunnen leerlingen zich inschrijven voor een onbeperkt aantal activiteiten.

Marco van de Water, hoofd Exploitatie van Sportbedrijf Lelystad: “Met het project Scholierensport brengen we Lelystadse kinderen en jongeren in beweging. We maken de drempel om een keer kennis te maken met een activiteit zeer laag. En doordat ze verschillende activiteiten kunnen uitproberen, ontdekken ze welke sport of activiteit bij hen past. Daarna is het nog maar een kleine stap naar een lidmaatschap bij een vereniging of (sport)aanbieder.”

Muziekles
Nieuw dit jaar is het cultuuraanbod van Kubus. Leerlingen kunnen via Scholierensport onder andere gaan ervaren hoe het is om muziek te maken op de gitaar, saxofoon of trompet.

Prijs voor de hele klas
Ook dit jaar is er weer een mooie prijs te winnen door mee te doen aan Scholierensport. Onder alle klassen met minimaal tien ingeschreven leerlingen verloot Sportbedrijf Lelystad op 3 december 2018 een goed gevulde ballentas.

Inschrijven
Ga om in te schrijven naar de website www.scholierensport.nl. De meeste kennismakingsactiviteiten vinden plaats in de herfst, maar er staan er ook een aantal in het voorjaar gepland. De uiterste inschrijfdatum verschilt daarom per vereniging. De kosten zijn € 4,00 per activiteit. Handboogschieten kost € 4,00 extra.