KernGezond komt naar De Koploper

Na een voorbereidingsperiode van bijna twee jaar gaat het nu echt gebeuren. Gezondheidscentrum KernGezond komt in 2018 naar Sportcentrum De Koploper. Marcel van Dongen, directeur van Sportbedrijf Lelystad, kijkt uit naar de komst van deze grote praktijk, die veel voor Lelystad betekent. “Sport en gezondheid gaan hand in hand. Straks krijgen wij beide onder één dak.”

Waarom naar De Koploper?
KernGezond is op dit moment gevestigd aan het Maerlant, maar heeft al geruime tijd ook behandelruimtes in De Koploper om met name geblesseerde sporters te behandelen. Ook geeft KernGezond therapeutische oefeningen aan speciale doelgroepen in het zwembad. Daarnaast werken KernGezond en het Sportbedrijf bij verschillende gezonde leefstijlinitiatieven al samen. Marcel van Dongen vertelt: “De samenwerking gaan we nu verder intensiveren. Alle onderdelen van het gezondheidscentrum komen onder het dak van De Koploper, verdeeld over meerdere ruimtes, onder andere rond het racketcentrum.”

Voor de eigenaren van KernGezond, Chris Bruijn en Jeroen Morssink, is de verhuizing een droom die uitkomt. Chris Bruijn vertelt enthousiast: “In De Koploper hebben we de ruimte om verder te groeien in oppervlakte en, belangrijker nog: in faciliteiten. We willen topzorg bieden voor iedereen in Lelystad. In De Koploper krijgen we daar nog meer mogelijkheden voor.”

Lelystad in beweging krijgen
“Ons doel om Lelystad in beweging te krijgen, sluit aan bij de missie van het Sportbedrijf om deze stad te stimuleren om in beweging te komen en te blijven”, aldus Chris Bruijn. Naast de vele specialismen die KernGezond in huis heeft, zijn zij ook actief betrokken bij diverse (sport)evenementen in de stad, zoals de KinderMudRun en de Zeebodemloop. “Wij organiseren zelf jaarlijks het KernGezond Health Event in samenwerking met diverse partners in de stad met als doel om kinderen weer in beweging te brengen en hun ouders te ondersteunen bij het motiveren van hun kinderen.”

Ook Marcel van Dongen kijkt al uit naar de start van de verbouwing en de komst van KernGezond. “Er breekt weer een mooie tijd aan. Van plannen op tafel tot de daadwerkelijke verbouwing. En samen maken we er een bruisend sportcentrum van. Dat is goed voor Lelystad en haar inwoners.”