“Kinderen komen in beweging door Scholierensport”

Hoe krijg je kinderen achter hun mobieltje of spelcomputer vandaan en in beweging? Voor veel ouders is dit een uitdaging. Zo ook voor Violetta, de moeder van Giovanni. Zij besloot haar zoon op te geven voor Scholierensport. En met succes: “Giovanni heeft het afgelopen jaar meegedaan aan drie kennismakingscursussen. Hij is lekker in beweging geweest en heeft zo ontdekt wat hij leuk vindt om te doen.”

Violetta vertelt: “Scholierensport is een geweldig initiatief. Het is ontzettend belangrijk om kinderen op een positieve manier te stimuleren om actiever te zijn. We leven in tijden dat kinderen steeds minder buiten komen, veel achter de computer zitten en snacken. Door actief te zijn leven kinderen gezonder. Door Scholierensport kunnen ze op een ontdekkingsreis door allerlei sporten en activiteiten en ontdekken wat bij hen past.”

Talenten ontdekken
Giovanni heeft dit jaar zijn talenten kunnen ontdekken tijdens drie kennismakingscursussen: basketbal, roeien en handboogschieten. Hij vond vooral basketbal erg leuk. Het aanbod aan activiteiten is heel breed, zodat er voor iedereen wel iets passends te vinden is. Violetta: “Moeilijker is het om je kind zover te krijgen dat het achter de computer vandaan komt en mee gaat doen. Dat was en is ook het grootste probleem bij Giovanni. Als dat eenmaal lukt en hij gaat naar buiten, naar een concert of naar een cursus, dan is hij helemaal blij en voldaan.”

Makkelijk online inschrijven
Sinds dit jaar werkt Scholierensport met online inschrijven én betalen via de website www.scholierensport.nl. Volgens Violetta een positieve ontwikkeling: “Niet meer met de briefjes en enveloppen met geld naar school of naar De Koploper, maar gewoon thuis. Je kunt nu wanneer het jou uitkomt alles rustig bekijken en regelen. Alles staat op de website duidelijk beschreven en het activiteitenaanbod is zeer overzichtelijk.”

Sportbedrijf Lelystad organiseert al twintig jaar Scholierensport. Een project om kinderen kennis te laten maken met tal van sportieve en culturele activiteiten, zodat zij hun passie vinden en uiteindelijk structureel gaan bewegen.

Tot aan de zomervakantie organiseren verschillende verenigingen nog leuke kennismakingscursussen, zoals waterskiën, judo, korfbal en waterpolo. Inschrijven kan eenvoudig via www.scholierensport.nl.