Komst KernGezond biedt nieuwe mogelijkheden

U heeft het vast al gehoord of gelezen: KernGezond verhuist naar Sportcentrum De Koploper. Dit betekent geen tennisbanen en zonnebankruimte meer in De Koploper, maar wel een heleboel nieuwe (sport)faciliteiten, activiteiten en abonnementsvormen. Want Sportbedrijf Lelystad en KernGezond slaan de handen ineen om zo veel mogelijk Lelystedelingen in beweging te brengen én te houden. 

KernGezond huurt vanaf april 2018 de tennisbanen, de zonnebankruimte en de squashbanen van Sportbedrijf Lelystad. Eind juli staat de verhuizing van het gezondheidscentrum gepland. Naast fysiotherapie en manuele therapie vindt u straks in De Koploper ook diëtistenpraktijk Simpl. Food, echopraktijk NOP, podotherapiepraktijk RondOm podotherapeuten en CrossFit Lelystad.

Verbouwing
De komende maanden worden de voorste tennisbaan en de zonnebankruimte omgebouwd tot behandelkamers en een grote ruimte voor fysio-fitness. Op de middelste tennisbaan komt recreatieve fitness. De achterste tennisbaan gaat CrossFit Lelystad in gebruik nemen.

De verbouwing van de tennisbanen en de zonnebankruimte start op dinsdag 3 april. U kunt nog tot en met zaterdag 31 maart 2018 gebruikmaken van de tennisbanen. De zonnebankruimte is inmiddels gesloten. De squashbanen blijven bestaan en zijn tijdens de verbouwing met korting te gebruiken.

Iedereen in beweging
Door de komst van KernGezond heeft Sportcentrum De Koploper straks alles in huis om Lelystedelingen in beweging te krijgen én in beweging te houden. De fysiotherapeuten van KernGezond zien vaak dat klachten ontstaan doordat mensen te weinig bewegen. Wanneer na een behandeling door de fysiotherapeut de klachten verdwenen zijn, is het van belang dat de patiënt meer gaat bewegen en blijft bewegen. Daarvoor zijn er binnen De Koploper dan volop mogelijkheden, zoals fitness, banenzwemmen, aquasport, klimmen en squashen.

Revalideren in het zwembad
Daarnaast krijgen de fysiotherapeuten meer behandelmogelijkheden met het zwembad in hetzelfde pand. Nu al vinden er revalidatietrajecten plaats in het doelgroepenbad en de verwachting is dat zij daar na de verhuizing vaker voor zullen kiezen. De opwaartse kracht van het water zorgt voor een veilige belasting van de gewrichten en spieren. In het zwembad kan daarom sneller begonnen worden met revalideren dan in de zaal. Ook oudere mensen met bijvoorbeeld artrose hebben baat bij oefeningen in het warme water.

KernGezond en het Sportbedrijf gaan nauw samenwerken. Het Sportbedrijf gaat een aantal diensten voor KernGezond uitvoeren, zoals de in- en uitschrijving van klanten, de facturatie, de schoonmaak en het beheer van de ruimtes.