Met zwemdiploma A en meer zelfvertrouwen uit het water

Vol trots stapt Giani Atayi het zwembad uit. Hij heeft zojuist onder toeziend oog van zijn moeder Esther, zweminstructeur Floyd Graham en buurtsportcoach Sofiane Ben Saad afgezwommen voor zwemdiploma A. “Een mooie boost voor zijn zelfvertrouwen en voor mij fijn dat ik hem nu met een rustiger gevoel buiten kan laten spelen”, vertelt Esther.

Een paar weken geleden benaderde Esther buurtsportcoach Sofiane Ben Saad van het Sportbedrijf om haar zoon te helpen bij het behalen van zijn zwemdiploma. “Hij is te vroeg geboren en daardoor heeft hij een ontwikkelingsachterstand. Hij heeft vier jaar lang zwemles gehad in een ander zwembad, maar het lukte steeds niet om af te zwemmen”, vertelt ze. “Het is natuurlijk niet goed voor het zelfvertrouwen om andere kinderen wel af te zien zwemmen en zelf geen diploma mee naar huis te nemen.”

Het Sportbedrijf stond meteen open voor het verzoek. “Ons doel is om zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen. Sport en bewegen draagt bij aan gezondheid, maar ook aan zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Omdat we veel samenwerkingspartners en connecties hebben in de stad, kunnen we inwoners goed helpen bij dit soort sport- en beweegvragen”, legt buurtsportcoach Sofiane Ben Saad uit.

Zwemles op maat
In goed overleg met basisschool De Tjalk, waar Giani op school zit, is geregeld dat hij onder schooltijd zwemles kreeg. Op individuele basis heeft zweminstructeur Floyd Graham hem geholpen om in anderhalve maand tijd af te zwemmen voor zijn zwemdiploma.

“Het belangrijkste is dat mijn zoon ook zijn zelfvertrouwen weer terug heeft. Naast het feit dat hij zelfs door wil gaan voor zwemdiploma B, merk ik ook aan hem dat de impact van een diploma op zak groot is. Het heeft een positieve invloed op zijn verdere ontwikkeling”, zegt Esther tot slot.

Foto: Giani samen met zweminstructeur Floyd Graham en moeder Esther.