Nieuw in Lelystad: de Sport- en Cultuurweek

Sportbedrijf Lelystad en Kubus organiseren in september voor het eerst de Sport- en Cultuurweek in samenwerking met tal van verenigingen. Het wordt een week voor alle inwoners om kennis te maken met het sport- en cultuuraanbod in de stad. Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 september 2019 zijn er open dagen, instuiven en sportmiddagen.

Timo Hoenderboom van het Sportbedrijf vertelt: “Het idee voor een Sport- en Cultuurweek is ontstaan vanuit het landelijke initiatief van het NOC*NSF, de Nationale Sportweek. Dit jaar kiezen we ervoor om sport en cultuur samen te verweven in één programma. De Sport- en Cultuurweek wordt hét moment van het jaar om kennis te maken met verschillende sportieve en culturele activiteiten.”

Openingsdag in De Koploper
Op zaterdagochtend 21 september 2019 wordt de Sport- en Cultuurweek geopend met een openingsdans en diverse activiteiten in Sportcentrum De Koploper. Na de centrale opening zetten sport- en cultuurverenigingen hun deuren open om Lelystedelingen te verwelkomen op hun sportpark of cultuurclub. Ook later in de week bieden verschillende verenigingen activiteiten aan op locatie.

Meedoen als vereniging?
Om deel te nemen aan de Sport- en Cultuurweek kunnen verenigingen contact opnemen met Timo Hoenderboom van Sportbedrijf Lelystad (sport), via t.hoenderboom@sportbedrijf.nl of met Aino Merits van Kubus (cultuur) via a.merits@dekubuslelystad.nl.