Optimaal genieten in de buiten waterspeeltuin

Ruim twee jaar geleden opende zwembad De Koploper zijn deuren naar de nieuwe buiten waterspeeltuin. Hoe staat het er nu voor? “Sinds de opening van de waterspeeltuin horen wij veel positieve reacties van onze bezoekers en daar doen we het ook voor”, vertelt Jeroen Crama, teamleider Zwembaden. “Met de komst van een rookvrij-beleid, dat ook voor buiten geldt, is het voor kinderen en volwassenen nu nog plezieriger om in De Koploper te komen zwemmen.”

“Gezien de warme dagen die al achter ons liggen, is de waterspeeltuin ook dit jaar weer een groot succes voor onze klanten aan het worden”, vertelt Jeroen Crama. “De zomers beginnen steeds vroeger en duren langer. Dit betekent dat bezoekers optimaal kunnen genieten van de buiten waterspeeltuin en uitgebreide ligweide. Bij wat minder mooi weer is er binnen natuurlijk ook veel spetterplezier te beleven in onze recreatiebaden.”

Genieten van zon, water en de familieglijbaan
In de buiten waterspeeltuin vermaken kinderen zich urenlang met de vele waterspeeltoestellen, interactieve sproeiers en glijbanen. De waterspeeltuin is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar én hun ouders. Want de familieglijbaan is niet voor niks 3 meter breed; deze is bedoeld om met z’n drieën of vieren vanaf te glijden. Jeroen: “Terwijl de kinderen zich vermaken, hebben de ouders de mogelijkheid om van de zon te genieten op een van onze ligbedden op de ligweide, waar ze tegelijkertijd een oogje in het zeil kunnen houden.”

Energie besparen bij slechter weer
In het voorjaar kunnen er natuurlijk koude dagen zijn. Dan kost het veel energie om het water in de glijbanen en de speeltoestellen te verwarmen. Om het milieu minder te belasten, is het Sportbedrijf met een oplossing gekomen. Jeroen Crama: “We zijn ons ervan bewust dat de zwembaden een hoge CO2-uitstoot hebben. Daarom hebben we over deze verloren energie nagedacht en zijn met een oplossing gekomen waar bezoekers niet de dupe van zijn. Bij slecht weer laten wij de speeltoestellen nu uitstaan tot er vraag naar is. Met één druk op de knop en een paar minuten wachten zijn de glijbanen en het interactieve spettereiland weer in werking. En is het voor onze bezoekers toch te koud buiten? Dan kunnen zij gewoon weer naar het warme binnenbad en zetten wij de buiten speeltoestellen weer uit. Kortom, aan alles is gedacht!”

Komt u ook genieten van de buiten waterspeeltuin?
De waterspeeltuin is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur. Als u een kaartje recreatief zwemmen koopt, heeft u ook meteen toegang tot de buiten waterspeeltuin.

 

Lees hier meer over de waterspeeltuin.