Ouder & Kind instuif: quality time met je kind in het water

Elke laatste zondag van de maand is het voor jonge kinderen én hun ouders extra leuk in zwembad De Koploper. In het warme water van het doelgroepenbad vindt dan de Ouder & Kind instuif plaats. Zweminstructrice Carlien Rowel verzorgt deze ochtenden nu voor het derde jaar, samen met haar collega’s. “De Ouder & Kind instuif is quality time met je kind hebben, plezier maken in het water en geleidelijk wennen aan zwemles.” Lees hieronder verder.

Wat is het succes van de Ouder & Kind instuif?
“De ongedwongen sfeer. We leggen een loopmat of glijbaantje in het bad en heel veel ander speelgoed dat ouders en kinderen uitdaagt om met water te spelen. Onze mascotte ABC de Kikker brengt meestal ook een bezoekje aan het bad. Twee keer doen we waterspelletjes in de groep, waarbij we zingen en de kinderen een eerste idee krijgen van een zwemles. Deelname is niet verplicht. Het gaat erom dat kinderen spelenderwijs watervrij worden. Dat ze niet meer schrikken van spetters in hun gezicht, met hun hoofd onder water durven en water leuk gaan vinden. Met een ouder of verzorger erbij gaat dit heel natuurlijk. Zo maken kinderen met veel plezier de eerste stapjes richting zwemles.”

Wat is het verschil met Ouder & Kind zwemmen?
“De instuif organiseren wij één keer per maand, op de laatste zondag van 10.00 tot 13.00 uur. Ouders kunnen met hun kind vrij binnenlopen. Inschrijven is niet nodig. Als je op zondagochtend om 11.00 uur denkt: ik wil wel wat leuks gaan doen, dan kun je ook nog naar de instuif komen. Je kunt één keer komen, maar er zijn ook ouders die de instuif elke maand bezoeken. Na afloop kun je nog de hele middag recreatief zwemmen.

Het Ouder & Kind zwemmen is op doordeweekse dagen in het piratenbad. Het zijn gestructureerde, wekelijkse lessen van een half uur. Hierin geven we de kinderen steeds iets meer uitdaging. Op een speelse manier bereiden we de kinderen voor op de eerste zwemles. Ook deze lessen zijn quality time voor ouder en kind. Het is een half uur volop genieten, ook voor de zweminstructeurs!”

Alle info op een rij:
De Ouder & Kind instuif is speciaal voor jonge kinderen van 1 t/m 4 jaar en hun ouders/verzorgers en vindt plaats op de laatste zondag  van de maand.
In 2019 op 29 september, 27 oktober, 24 november en 29 december.
In 2020 op 26 januari, 23 februari, 29 maart, 26 april en 24 mei.
Tijd: 10.00 tot 13.00 uur (vrije inloop)
Kosten: zondagtarief recreatief zwemmen. Bekijk hier de tarieven.
Vooraf inschrijven is niet nodig.

(Foto’s: Fotostudio Wierd)