Ouder & Kind zwemmen in een nieuw jasje

Sportbedrijf Lelystad is van start gegaan met een nieuw diploma bij het Ouder & Kind zwemmen in zwembad De Koploper. Dit zijn lessen waarin kinderen tot vier jaar spelenderwijs met water leren omgaan. Het vernieuwde Kikkervisdiploma zorgt ervoor dat het Ouder & Kind zwemmen nog beter aansluit bij het reguliere zwemonderwijs.

 

Teamleider Zwembaden Jeroen Crama vertelt: “Ouder & Kind zwemmen zien wij als een voorbereiding op de zwemlessen. Tijdens deze lessen raken kinderen op een speelse manier vertrouwd met water en met hun eigen kunnen. De kinderen leren glijden, springen en bewegingen maken, waarbij zij de weerstand van het water voelen. We zingen liedjes en doen spelletjes. En geleidelijk leren de kinderen de eerste zwemslagen. Om nog beter op de reguliere zwemlessen aan te sluiten, gebruiken we nu een vergelijkbare beloningsstijl als die voor het Zwem-ABC. Daarvoor hebben we het Kikkervisdiploma vernieuwd.”

Stickers verdienen
Bij het leren van de verschillende vaardigheden zijn stickers te verdienen, die de kinderen kunnen plakken op het Kikkervisdiploma. Op het Kikkervisdiploma staan alle vaardigheden genoemd: in het water springen, drijven op buik of rug, bellen blazen in het water, onder water zwemmen en nog veel meer. Na het behalen van het Kikkervisdiploma kunnen de kinderen goed omgaan met water en zijn zij klaar voor de reguliere zwemlessen in De Koploper.

Ontdekkingsreis in het water
Bij het Ouder & Kind zwemmen speelt de ouder een belangrijke rol. Ouder en kind gaan samen op ontdekkingsreis in het water. De ouder laat zien wat de bedoeling is en het kind doet het na. Deskundige zweminstructeurs van Sportbedrijf Lelystad geven deze speciale lessen voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters.

Het Ouder & Kind zwemmen is elke doordeweekse ochtend in zwembad De Koploper. Meer informatie vindt u op www.sportbedrijf.nl/ouder-kind.