Ouderen laten bewegen voor vitaler leven

Sportbedrijf Lelystad laat ouderen steeds meer met elkaar bewegen in de strijd tegen blessures en eenzaamheid en voor een betere gezondheid. Samen met partners in Lelystad realiseren wij dit.

Sporten en bewegen levert ouderen meer spierkracht op en daardoor is er minder kans op botbreuken bij vallen. Tevens verlaagt het de risico’s op hart- en vaatziekten en diabetes. Daarbij is het ook nog eens erg leuk: “Tijdens sport- en beweegactiviteiten ontmoeten mensen elkaar. Nieuwe vriendschappen ontstaan en dat helpt tegen eventuele eenzaamheid”, aldus Sofiane ben Saad, buurtsportcoach van het Sportbedrijf.

Bewegen op een stoel
Het belang van goede samenwerking is groot, vooral om de doelgroep zo goed mogelijk te bereiken. In oktober bijvoorbeeld organiseerden wij met het Overleg Samenwerkende Ouderenorganisatie Lelystad (OSOL) en Stichting Welzijn Lelystad de Dag van de Ouderen. “Tijdens deze dag lieten wij het belang van sport en bewegen zien en gaven wij een workshop ZitGym”. We lieten aan de ruim 400 deelnemers zien dat er verschillende manieren van bewegen mogelijk zijn op een stoel. Dat was voor de aanwezigen een leuke en inspirerende ervaring”, vertelt Sofiane ben Saad.

Samenwerking met partners
Het OSOL is erg tevreden over de samenwerking met het Sportbedrijf. “Het was een uitstekende samenwerking en het zou van toegevoegde waarde zijn, als jullie elk jaar meedoen. Een workshop tussendoor geeft ook net dat stukje energie aan zo’n dag waarbij we ouderen willen informeren over zorg en bewegen”, vertelt Jan Ovinge. “Met meer samenwerking in de stad willen wij het juiste doen voor onze inwoners van jong tot oud”, besluit Sofiane ben Saad tot slot.