Samen op weg naar een gezonde sportomgeving

Lelystadse sportverenigingen gaan samen met Sportbedrijf Lelystad en Team:Fit aan de slag met het landelijke project De Gezonde Sportkantine. Dit project stimuleert en helpt sportverenigingen bij het aanbieden van gezondere keuzes in de sportkantine. Ook Lelystadse verenigingen willen zo een gezondere sportomgeving creëren.

Een aantal Lelystadse verenigingen is ambitieus en wil graag een bijdrage leveren aan een vitale stad en daarmee aan vitale inwoners. Naast het faciliteren van de sport zelf, met trainers en een schone en veilige sportlocatie, gaan ze een stap verder. “De verenigingen vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in hun clubhuis gezonder is. Ze willen hun leden en bezoekers uitdagen om sneller een gezonde snack uit te kiezen”, legt verenigingsondersteuner Yvonne Wolff van het Sportbedrijf uit.

Sportverenigingen zijn betrokken bij de stad
Atletiekvereniging Spirit, watersportvereniging Bovenwater, korfbalvereniging Exakwa, hockeyvereniging MHC Lelystad en voetbalvereniging Unicum zijn de eerste verenigingen die zich inzetten om een van de vignetten van De Gezonde Sportkantine te behalen. “Als Sportbedrijf zijn wij trots op deze verenigingen. Hiermee leveren zij een waardevolle bijdrage aan de aanpak van een aantal maatschappelijke opgaven in Lelystad”, aldus Yvonne Wolff.

Bijdragen aan een vitaal Lelystad
Naast voldoende sporten en bewegen heeft ook eten en drinken invloed op de gezondheid. Yvonne Wolff vertelt verder: “Gezonde voeding verlaagt de kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten of diabetes. Door mensen bewust te maken en gezondere keuzes aan te bieden dragen de sportverenigingen bij aan een vitale stad met gezonde(re) inwoners, van jong tot oud.”

Extra informatie voor geïnteresseerde sportverenigingen:
Interesse om ook een bijdrage te leveren aan een gezonde sportomgeving en een vitale stad? Neem dan contact op met Yvonne Wolff via y.wolff@sportbedrijf.nl of bel naar 06 13 22 62 56.

Hoe werkt het?
In een vrijblijvend gesprek ontvangt de vereniging een kantinescan, aangeboden door Team:Fit. De scan bestaat uit het in kaart brengen van zichtbare producten in de sportkantine. Op basis van de scan volgt een advies, dat de vereniging kan gebruiken om het kantine-aanbod een gezondere uitstraling te geven. Het advies is gebaseerd op verschillende punten, zoals beleid, uitstraling en zichtbaarheid van de kantine en het aanbod in snoepautomaten. Als de vereniging het advies goed verwerkt, komt zij in aanmerking voor een gouden, zilveren of bronzen kantinecertificaat.