Scholierensport: van Afrikaanse dans tot snooker

Elk jaar organiseert Sportbedrijf Lelystad Scholierensport, een sportkennismakingsprogramma voor peuters, kleuters, leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs in Lelystad. Dit jaar bestaat het aanbod uit maar liefst 44 verschillende activiteiten. Deze week krijgen alle leerlingen het Scholierensportboekje uitgereikt van de vakleerkrachten van Stichting SchOOL of van de school zelf, met daarin het volledige activiteitenaanbod.  Tot en met maandag 25 september kunnen zij zich inschrijven voor een onbeperkt aantal activiteiten.

Ook dit jaar is er voor ieder wat wils. Nieuw zijn onder andere de activiteiten bootcamp, twirling, luchtscouting en zumba kids. Maandag 11 september reikte Marco van de Water, hoofd Exploitatie van Sportbedrijf Lelystad, het eerste Scholierensportboekje 2017/2018 uit aan een leerling van basisschool de Finnjol. “Met het project Scholierensport brengen we Lelystadse kinderen in beweging. We maken de drempel om een keer kennis te maken met een activiteit zeer laag. Daarna is het nog maar een kleine stap naar een lidmaatschap bij een vereniging.”

Een jaar gratis sporten
Wie na de kennismakingscursus lid wordt bij de vereniging of aanbieder, maakt weer kans op mooie prijzen. Sportbedrijf Lelystad verloot onder de nieuwe Scholierensportleden een jaarlidmaatschap en een kledingpakket.

Ga voor meer informatie en om in te schrijven naar de pagina Scholierensport.