Scholierensport van start: ontdek jouw passie

Tennis, taekwondo, dammen, judo, floorball, luchtscouting, roeien, zeilen en meer. Het aanbod Scholierensport-cursussen is ook dit jaar groot en divers! Peuters, kleuters en leerlingen van het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs in Lelystad kunnen via Scholierensport weer kennismaken met tal van activiteiten en zo hun passie ontdekken.

Op de website www.scholierensport.nl bieden verenigingen en andere sportaanbieders speciale kennismakingscursussen aan. Deze cursussen bestaan uit meerdere lessen, zodat er genoeg tijd is om de activiteit en de vereniging goed te leren kennen. Daarna is het mogelijk om lid te worden van de vereniging of om een andere activiteit uit te proberen.

Gratis zwemkaartje bij inschrijving
Op de website van Scholierensport is het hele aanbod te bekijken en kunnen leerlingen zich inschrijven voor een onbeperkt aantal cursussen. De kosten zijn € 4,00 per cursus.

De jeugd in beweging
Buurtsportcoach Kim van Dijk van Sportbedrijf Lelystad vertelt: “In samenwerking met verenigingen en andere sportaanbieders brengen we kinderen en jongeren al twintig jaar in beweging met Scholierensport. Door de drempel om mee te doen laag te maken en de mogelijkheid te geven meerdere activiteiten te proberen, vinden leerlingen snel een sport die bij hun past.”

Iedereen kan meedoen
Lid worden van een sportvereniging is niet voor elk gezin betaalbaar, maar het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt. Het fonds betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor sport. Meer informatie is te vinden op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Inschrijven voor Scholierensport kan vanaf nu via www.scholierensport.nl.