Skills4Life helpt nog meer jongeren met overgewicht

Skills4Life krijgt een vervolg! Vorig schooljaar hebben vijftien Lelystadse jongeren deelgenomen aan dit succesvolle leefstijlprogramma. Onder professionele begeleiding van het Sportbedrijf en lokale partners zijn zij aan de slag gegaan met het maken van gezondere keuzes voor een gezonde toekomst. Dit jaar heeft de organisatie plek voor twee groepen jongeren. De eerste start in het najaar.

Skills4Life is een bewezen succesvol leefstijlprogramma voor jongeren met overgewicht. Professionals helpen de jongens en meiden met het maken van gezondere keuzes in gedrag, voeding en beweging. Gedragsdeskundige Angela van der Werff vertelt: “Bij Skills4Life gaat het om de gedragsverandering. Bij de meeste deelnemers zie je langzaam een stukje bewustwording ontstaan. Het gaat niet om afvallen, maar om het blijvend veranderen van de leefstijl. Andere dingen eten, andere keuzes maken als het gaat om bewegen, enzovoorts.”

Leren over gezond eten en drinken
In een traject van zestien weken leren de jongeren omgaan met lastige, dagelijkse keuzes. Sterre Gouka, diëtist bij SimplFood, verzorgt de lessen over gezonde voeding. “Ouders vertellen dat hun kind aan anderen vertelt hoeveel suiker er in een vruchtensapje zit. Dit geeft aan dat de deelnemers van Skills4Life nieuwe dingen leren over alledaagse producten die ze eten of drinken. Ze leren opnieuw kijken naar wat ze eten en vooral: wat zit er eigenlijk in? Wat heeft voedingswaarde en wat heb ik nodig? Als ze die kennis hebben, lukt het ze beter om gezondere keuzes te maken.”

Wil jij een gezonde toekomst?
Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en wil je werken aan een gezondere levensstijl? Of ken je iemand die dit zou willen? Stuur dan een mail naar Patrick Boelhouwer, buurtsportcoach van Sportbedrijf Lelystad: p.boelhouwer@sportbedrijf.nl.

Kijk voor meer informatie op onze pagina over Skills4Life.