Snookerclub de Meent blikt terug op 20 jaar Scholierensport

Scholierensport bestaat twintig jaar. Snookerclub de Meent is één van de verenigingen die vanaf het begin deelnemen aan het sportkennismakingsprogramma. Coördinator Jan Agterberg kijkt tevreden terug: “We wisten niet wat we zagen toen we het eerste jaar de inschrijvingen binnenkregen van het Sportbedrijf. Maar liefst veertig kinderen wilden kennismaken met snooker! Scholierensport is voor ons echt een succes geweest. Het programma geeft de jeugd in Lelystad de kans om kennis te maken met sporten waar ze normaal niet mee in aanraking komen. Daar is snooker er één van.”

“We begonnen twintig jaar geleden zonder verwachtingen aan Scholierensport”, vertelt Jan Agterberg. “We hadden een juniorenafdeling met vijf leden en vonden het wel prettig als er wat jonge leden bij zouden komen. We hadden toen nog maar vijf snookertafels. We konden tien kinderen tegelijk lesgeven en laten snuffelen aan de snookersport. Maar we kregen meteen veertig deelnemers! In plaats van één kennismakingsles per week organiseerden we drie lessen per week. Daarna groeide onze juniorenafdeling naar dertig leden.”

Ook ouders zijn lid geworden
“We hebben nog steeds leden binnen onze vereniging die twintig jaar geleden via Scholierensport lid zijn geworden. Een scholier van het eerste uur heeft zitting in ons bestuur als penningmeester. En onze huidige voorzitter is ook via Scholierensport met ons in aanraking gekomen, maar dan als ouder. Want ouders die meekomen naar de kennismakingslessen vinden het spelletje regelmatig zo leuk dat ze lid worden van onze club!

Door Scholierensport hebben we heel wat scholieren welkom mogen heten. Deze ondersteuning vanuit het Sportbedrijf is van grote waarde voor ons en andere Lelystadse verenigingen.”

Kijk voor meer informatie over Scholierensport op www.scholierensport.nl. Tot aan de zomervakantie organiseren verschillende verenigingen nog leuke kennismakingscursussen.