Sportbedrijf geeft vervolg aan talentenproject Schepenwijk

Sportbedrijf Lelystad gaat ook volgend jaar kinderen in de Schepenwijk helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent op eigen bewegingsniveau. Samen met de Vakgroep Bewegingsonderwijs Lelystad worden er activiteiten van Lelystad Kenniscentrum Talent (LKT) georganiseerd.

 

Volgens buurtsportcoach van Sportbedrijf Lelystad Timo Hoenderboom zijn deze naschoolse activiteiten erg succesvol: ‘Met LKT activiteiten leert uw kind zijn/haar beweegvaardigheden te verbeteren door middel van bijvoorbeeld klimmen, gooien en balanceren. Uw kind ontwikkelt zich zo veelzijdig op motorisch gebied. Dat is de kracht van dit soort activiteiten.’

In Lelystad worden al enkele jaren LKT-activiteiten gegeven in de Atolwijk, Zuiderzeewijk en Waterwijk. Sinds dit schooljaar is de Schepenwijk daaraan toegevoegd. De activiteiten in deze wijk zijn voor alle kinderen van het Mozaïek, de Lepelaar, de Finnjol en de Albatros. Inschrijven gaat via de vakleerkracht bewegingsonderwijs van de betreffende school.

Kinderen van groep 1 & 2 worden ingedeeld bij Kleuters+, groep 3, 4 en 5 bij Gym+ en groep 6, 7 en 8 bij Sport+. De activiteiten zijn gratis én uw kind krijgt een eigen T-shirt.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van Bewegingsonderwijs Lelystad.