Sportcafé was een groot succes

Het Sportcafé dat op woensdag 26 september plaatsvond, was een groot succes. De informele en informatieve netwerkbijeenkomst werd door Sportbedrijf Lelystad speciaal georganiseerd voor partners, sportbestuurders, sportvrijwilligers en sportorganisaties in Lelystad.

De multifunctionele ruimte van Sportcentrum De Koploper was omgetoverd tot een waar café met bar. De avond werd geopend door de wethouder Sport, Elly van Wageningen. “Sporten en bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl is goed voor je, dat is wel bekend. En als je ook nog eens sport en beweegt met plezier dan is het dubbel zo goed. Want uiteindelijk is het ervaren van plezier aan sport en bewegen dé belangrijkste motivatie om te gaan en vooral te blijven sporten,” aldus de wethouder. “Het gemeentelijk beleid richt zich op de ontwikkeling van Lelystad tot een aantrekkelijke, vitale, inclusieve en gezonde stad. De gemeente zet zich in om samen met de inwoners en bedrijven Lelystedelingen gezond en vitaal te krijgen en te houden. De Lelystedeling wordt gestimuleerd om actief mee te doen, te gaan sporten en vaker de fiets te pakken. Het netwerk dat wordt opgebouwd met het Sportcafé draagt bij aan deze doelstellingen.”

Onder het genot van een gezonde maaltijd uit de saladebar en gezonde snacks en drankjes gedurende de avond, wisselden de deelnemers hun kennis en ervaring in de verschillende takken van sport en sporten in Lelystad met elkaar uit. De avond bood een centraal programma en diverse parallelle sessies. Thema’s tijdens deze avond: – Meer vrijwilligers in korte tijd, – De rookvrije generatie en de rookvrije sportvereniging, – LelystadDoet en de Lelystadse Uitdaging. Ook hielden de sportwijkwerkers een presentatie over het nieuwe projectplan Aangepast sporten om de sportverenigingen te laten zien hoe dit de komende jaren in Lelystad wordt geïmplementeerd.

Yvonne Wolff, sinds mei van dit jaar werkzaam als verenigingsondersteuner bij Sportbedrijf Lelystad, is trots op deze eerste editie van het Sportcafé sinds 2014: “Wij hebben nu weer een Sportcafé voor alle belanghebbenden in het Lelystadse sportwezen. Hier was vanuit het veld ook echt dringend behoefte aan. Dit was een hele goede avond voor kennisoverdracht en bouwen aan en uitbreiden van het sportnetwerk in Lelystad.”

Wanneer de volgende editie van het Sportcafé zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Yvonne Wolff: “We zullen er uiteraard nu niet meer zo lang mee wachten. Input en tips voor een volgende editie zijn ook van harte welkom.” Deze kunnen doorgegeven worden via e-mail y.wolff@sportbedrijf.nl.