Squashen voor een ijzersterke conditie

Lekker na het werk de stress van je afslaan. Een ijzersterke conditie opbouwen. Gezellig met een vriend(in) samen sporten. Er zijn tal van goede redenen voor het spelen van squash. Deze snelle en energieke sport verbetert je conditie, lenigheid en spierkracht. En het spel is vlot te leren. Als beginner speel je al snel een leuk potje.

Squash speel je met een racket en een kleine rubberen bal. Het speelveld bestaat uit een vloer en vier wanden. De twee spelers delen hetzelfde speelveld. Om de beurt slaan zij de bal direct of indirect tegen de voorwand. Terugkomend van de voorwand mag de bal maximaal één keer de vloer raken, voordat de andere speler weer slaat.

Razendsnel spel
Het spel gaat razendsnel. In intensiteit is squash vergelijkbaar met hardlopen. Tijdens het spelen ben je constant in beweging en verbrand je veel calorieën. “Door regelmatig te squashen gaat je conditie en spierkracht met sprongen vooruit”, vertelt Frank Werkhoven, teamleider Binnensport. “Zorg wel altijd voor een goede warming-up om de kans op blessures te verkleinen.”

Voordelig squashen in het weekend
Het hele jaar door is het mogelijk om te squashen in De Koploper op een van de vier banen. In het weekend is het tarief extra voordelig: een losse baan kost voor een half uur slechts € 4,90 en voor 45 minuten € 7,30.

Laddercompetitie
Denkt u erover om te gaan squashen, maar heeft u geen squashmaatje? Of wilt u eens tegen andere squashers spelen? Doe dan mee aan de laddercompetitie en speel elke twee weken een leuke wedstrijd tegen iemand van uw niveau. Aanmelden is gratis. Dit kan via de website van Sportconnexions of download de app ‘clubladder’ voor iPhone en Android.

Ga naar ons online reserveringssysteem om de beschikbaarheid van de banen te bekijken of een squashbaan te reserveren.