Stagiaire Iris Kok groeit door naar assistent buurtsportcoach

Sportbedrijf Lelystad wil heel Lelystad in beweging brengen. Daarvoor hebben we onder andere onze afdeling Sport & Bewegen. In diverse wijken organiseren sportwijkwerkers sport- en spelactiviteiten. Maar ze geven ook begeleiding aan stagiaires. Eén van deze stagiaires is Iris Kok.

Kun je jezelf even kort voorstellen?
Hoi, mijn naam is Iris Kok en ik ben 19 jaar. Ik doe de opleiding Sport en Bewegen B.O.S op de Landstede in Zwolle en loop stage op de afdeling Sport & Bewegen. Ik speel al jaren korfbal maar door een blessure ben ik tijdelijk gestopt.

Hoe ben je terecht gekomen bij het Sportbedrijf?
In mijn tweede leerjaar heb ik het keuzedeel zwem abc gekozen. Om een bijpassende stage te lopen koos ik voor Sportbedrijf Lelystad in het zwembad. Na een half jaar stage ben ik erachter gekomen dat zwemles geven niks voor mij is. In het derde leerjaar koos ik weer voor Sportbedrijf Lelystad omdat mijn ervaring met het bedrijf erg goed was. Dit keer op de afdeling Sport & Bewegen. Toen gebeurde er iets waardoor mijn leven 180 graden draaide. Ik scheurde mijn kruisband af. Hierdoor heb ik een groot gedeelte van mijn stage gemist. Sportbedrijf Lelystad heeft mij destijds erg gesteund en we zijn tot goede oplossingen gekomen. Nu zit ik in mijn vierde jaar en loop ik hier mijn afstudeerstage. Dit doe ik met heel veel plezier!

Hoe ervaar jij je stage binnen het Sportbedrijf en met name de afdeling Sport & Bewegen?
Ik ervaar mijn stage als een leerzame plek waar ik veel verantwoordelijkheid krijg. De collega’s zijn echt super en ze helpen me altijd wanneer ik vragen heb. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat we altijd een praatje maken over privé dingen bijvoorbeeld hoe je weekend was.

Je loopt nog stage, maar bent tevens gevraagd om assistent buurtsportcoach te worden en dus naast je stage ook wat uitvoerende uurtjes te werken binnen de afdeling.  Hoe is dat tot stand gekomen?
Ik loop nu dus al voor mijn twee jaar stage op deze afdeling. Iedereen is gewend aan mij en ik ben gewend aan hen. Daarnaast weet ik inmiddels het nodige over de afdeling. Toen ik te horen kreeg dat ze mij voor een paar uur per week in dienst wilden nemen voelde ik me erg vereerd. Dit leek mij superleuk en heb daarom ook volmondig JA gezegd. Het is nu mooi te combineren met stage.

Hoe zie jij je toekomst voor je binnen het Sportbedrijf?
Ik maak mijn stage af tot het einde van het schooljaar en daarna hoop ik in mijn vakanties en weekenden nog uren te kunnen maken voor de afdeling.