Summer’s Cool feestelijk afgesloten

Voor jongens en meiden die niet op vakantie (kunnen) gaan, organiseert Sportbedrijf Lelystad al tien jaar Summer’s Cool. Ook dit jaar was het project een groot succes. De jongens en meiden hebben kennisgemaakt met vele sportieve, culturele en educatieve activiteiten, en natuurlijk veel plezier gemaakt. De vierde week Summer’s Cool is vrijdag 25 augustus feestelijk afgesloten in het bijzijn van ouders en wethouder Janneke Sparreboom.

Wethouder Janneke Sparreboom: “Ook dit jaar was weer een groot succes. De kinderen waren zeer enthousiast en blij dat ze mee konden doen met de activiteiten van Summer’s Cool. Dat bleek wel uit de leuke presentatie die ik heb gezien. En dat wat zij geleerd hebben, kunnen zij in hun schooltijd en verdere leven blijven toepassen. Dat vergroot hun zelfvertrouwen en hun kansen.”

Tijdens de eindpresentatie van de deelnemers was te zien dat zij in een week tijd veel geleerd hebben. Sportwijkwerker Patrick Boelhouwer: “Het waren gezellige weken, waarin de deelnemers zich goed hebben vermaakt en er nieuwe vriendschappen zijn gesloten. Het is geweldig dat we met Summer’s Cool deze jongens en meiden een duwtje in de rug kunnen geven om ook in het komende schooljaar nog meer uit zichzelf te halen.

Dit jaar waren er verschillende weken Summer’s Cool voor jongens en meiden van 7 t/m 9 jaar, 10 t/m 14 jaar en 15 t/m 17 jaar. In samenwerking met verschillende partners, waaronder Kubus, FlevoMeer Bibliotheek en Welzijn Lelystad is voor elke doelgroep een uitdagend programma neergezet.

 

Foto: ©FotostudioWierd