Teambuilding in de klimmuur

Klimmen is een complete work-out én een spannende teambuilding. Voor klimmen zijn er twee nodig: de één klimt, de ander zekert. Samenwerken, vertrouwen, inleven in de ander; het komt allemaal kijken bij deze uitdagende sport. “Klimmen is heel geschikt voor teambuilding”, vertelt Frank Werkhoven, teamleider Binnensport bij het Sportbedrijf. “Een ochtend de klimmuur trotseren is niet alleen spannend en leuk, maar versterkt ook de band tussen collega’s.”

Sportcentrum De Koploper beschikt over een klimmuur van maar liefst 11 meter hoog met verschillende routes en een abseilplateau. Hier verzorgt het Sportbedrijf klimworkshops voor volwassenen en kinderfeestjes. Frank Werkhoven: “Klimmen is een work-out voor het hele lichaam. Tijdens een uur klimmen komen de grote spiergroepen, zoals de rug- en beenspieren aan bod, maar ook zeker alle kleinere spiergroepen eromheen. Dat komt omdat je op de muur voortdurend je balans zoekt, wat zorgt voor aanspanning van alle spieren in het lichaam.”

De klimmuur in De Koploper heeft verschillende routes. “Voor de makkelijkste route hoef je geen sportieveling te zijn”, legt Frank uit. “Langzaam werk je toe naar moeilijkere routes, waarvoor je meer techniek en kracht nodig hebt.”

Keuzestress in de klimmuur
Voor teambuilding is klimmen heel geschikt. “Tijdens het klimmen maak je voortdurend keuzes, terwijl de adrenaline door je lijf giert. Kun je je hoofd koel houden op 8 meter hoogte? Neem je veel of weinig risico? En durf je de ander te vertrouwen? Je hebt honderd procent vertrouwen nodig in degene die op de grond staat en jou zekert. Alleen dan durf je risico’s te nemen. Na een ochtend klimmen ken je je collega’s een stuk beter en is de band sterker geworden.”

Gaat u de uitdaging aan met uw collega’s? Boek een klimworkshop via ons online formulier of telefonisch: 0320 285 385. Meer informatie over klimfeestjes vindt u op de pagina Feestjes.