NRZ verlengt licentie Nationale Zwemdiploma’s voor De Koploper

Wie zwemles volgt in zwembad De Koploper is verzekerd van plezierig én deskundig zwemonderwijs. Het Sportbedrijf volgt namelijk de Zwem-ABC-methode van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). En deze raad stelt hoge eisen aan de organisaties die hun diploma’s uitgeven. Met trots kunnen wij naar buiten brengen dat onze licentie Nationale Zwemdiploma’s deze zomer weer is verlengd! De NRZ heeft in juni een steekproef uitgevoerd om te controleren of wij nog voldoen aan hun kwaliteitseisen.

Hoe werkt een steekproef van de NRZ?
Elke drie jaar worden onze zwemlessen gecontroleerd op verschillende criteria. “Naast het op orde zijn van de zwemlesadministratie wordt ook gekeken of alle zweminstructeurs gediplomeerd zijn, de Verklaringen Omtrent Gedrag op orde zijn, het toezichtsplan jaarlijks wordt geactualiseerd en er worden een aantal zwemlessen bijgewoond”, vertelt Lieke van Heumen, teamleider Zwembaden. “Ook het zwemonderwijs blijft zich ontwikkelen en dat betekent dat we ook voldoende cursussen en trainingen aan moeten bieden aan ons team zweminstructeurs om de licentie te behouden.”

Kwaliteit en veiligheid
De NRZ stelt hoge eisen aan organisaties die in hun zwembaden de Zwem-ABC-methode volgen. Kwaliteit en veiligheid staan bij de NRZ voorop, omdat zij streven om de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. “Wij feliciteren het Sportbedrijf met het behaalde resultaat. We zijn trots op deze organisatie die samen met ons de kwaliteit en de veiligheid van het zwemonderwijs willen borgen”, aldus een woordvoerder van de Nationale Raad Zwemdiploma’s.