Volleybalclinics van Super COOL! voor mensen met een beperking

Super COOL! Lelystad, volleybalvereniging Volta en Sportbedrijf Lelystad hebben de handen ineengeslagen. Vijf weken achter elkaar bieden zij mensen met een verstandelijke beperking volleybalclinics aan op de woensdagavond. Deelnemer Joris vertelt: “Super COOL! laat mensen zoals ik kennismaken met verschillende sporten. Ik vind het gezellig om samen te sporten en daarom doe ik mee.” Er is nog genoeg plek voor nieuwe deelnemers die 16 jaar of ouder zijn. Lees hieronder verder.

Buurtsportcoach aangepast sporten Sofiane Ben Saad van het Sportbedrijf vertelt: “De groep bestaat nu uit vijftien personen en daar kunnen nog gerust meer mensen bij. Super COOL! maakt sporten en bewegen laagdrempelig voor deze doelgroep en draagt bij aan een gezonde leefstijl. Het is een top project voor mensen met een verstandelijke beperking.”

Kans voor sportverenigingen
Elke vijf weken maken de deelnemers kennis met een andere sport in samenwerking met een sportvereniging. Sofiane Ben Saad: “Dit project is interessant voor Lelystadse verenigingen die erover denken aangepast sporten aan te bieden. Het geeft hen de kans om te ontdekken of hun sport geschikt is voor mensen met een beperking.”

Wil je meedoen aan Super COOL! als deelnemer, vrijwilliger of sportvereniging? Neem dan contact op met de projectleider Elske Warners via e-mail info@2moveandmore.nl of telefonisch: 06 46 35 79 92.