Yvonne Wolff nieuwe verenigingsondersteuner Sportbedrijf Lelystad

Sportverenigingen in Lelystad kunnen vanaf 14 mei 2018 een beroep doen op Yvonne Wolff, de nieuwe verenigingsondersteuner bij Sportbedrijf Lelystad. Haar belangrijkste opdracht is om sportverenigingen te ondersteunen en te versterken met als doel gezonde en vitale verenigingen, die een bijdrage leveren aan een sportief Lelystad.

Wolff, voorheen beleidsadviseur op de afdeling Sportbedrijf van de gemeente Almere, is door de wol geverfd en brengt de nodige kennis en ervaring mee. Ze typeert zichzelf als een sociale teamplayer, die vanuit een aanstekelijk enthousiasme mensen en organisaties verbindt en hen verder brengt in hun ambities. Marco van de Water, hoofd Exploitatie van Sportbedrijf Lelystad, is blij met zijn nieuwe collega. “Ik zie enorme kansen en mogelijkheden om de relatie met de sportverenigingen verder te versterken. We willen de clubs van dienst zijn om de zaken organisatorisch en financieel op orde te hebben. Vanuit een gezonde basis ontstaan er wellicht maatschappelijke ambities om nieuwe activiteiten en projecten te realiseren. Wij helpen verenigingen hier graag bij.”

Kennismakingsronde
Yvonne zal starten met een kennismakingsronde langs diverse clubs om vraagstukken en toekomstplannen in kaart te brengen. De opbrengst van deze ronde geeft richting aan het bepalen van thema’s die aandacht vragen, bijvoorbeeld werving en behoud van leden en vrijwilligers, scholingsvragen, het creëren van nieuw sportaanbod voor bepaalde doelgroepen of bestuurlijke onderwerpen. Sportverenigingen die van gedachten willen wisselen over de ondersteuningsmogelijkheden kunnen natuurlijk ook zelf contact opnemen met Sportbedrijf Lelystad via telefoonnummer (0320) 285 385 of e-mail info@sportbedrijf.nl.